IORDĂNESCU 70 Emoționant: cum s-a ales cu porecla ”Tata Puiu”

Anghel Iordănescu a împlinit 70 de ani pe 4 mai. Pe lângă CCE câștigată ca jucător și ca antrenor secund cu Steaua, pe lângă Supercupa Europei și alte trofee cu roș-albaștri, fostul mare fotbalist a avut succes la echipa națională cu Generația de Aur. Mulți l-au considerat antrenorul secolului trecut pentru performanțele sale cu ”tricolorii”, dintre care cele mai strălucitoare sunt victoriile din SUA de la World Cup 94.

Una dintre poreclele lui Iordănescu este ”Tata Puiu”. Antrenorul are o poveste emoționantă în spatele acestei porecle. A relatat-o chiar el, într-o intervenție la DigiSport. “Tata Puiu vine din cu totul altă sferă. Eram antrenorul echipei naționale și aveam un prieten foarte bun, un părinte de la o mănăstire. Mănăstirea este undeva pe lângă Cluj. Și am fost în vizită la acea mănăstire.

Acolo, pe lângă călugări, erau și vreo 100-150 de copii, copii orfani care erau ajutați și care trăiau la un cămin ce ținea de mănăstire. M-am dus și eu cu ce am putut, n-am fost singur. Printre cadourile pe care le-am dus erau și multe jucării. Și, de atunci, copiii, după ce l-am împărțit acele cadouri, mi-au strigat: ”Tata Puiu, Tata Puiu, când mai ne-aduci jucării?”. Asta este povestea”, a dezvăluit Anghel Iordănescu.

Citește și

S-a terminat campionatul eLiga 1. Cine a câștigat

No Comments Yet

Comments are closed