--> -->

Ionuț Negoiță: ”Promovarea trebuie să fie pe planul 2”

Ionuț Negoiță, fostul finanțator de la Dinamo, consideră că nu promovarea trebuie să fie prioritatea clubului pe care l-a patronat vreme de 8 ani și a dezvăluit care e singurul reproș pe care și-l face după ce i-a condus pe ”câini”.

Într-un interviu acordat GSP, Negoiță s-a lăudat că ajută în continuare clubul!

”Ei mai sunt chiriași pe partea care ne aparține la Săftica și de discuțiile despre termenele cu insolvența, unde avem de recuperat niște bani, în rest destul de puțin.

Acolo, la Săftica, sunt vreo 14 camere, nu puține, chiria ar fi de 1.000 de euro pe lună. Care nu se plătește… De când am refăcut înțelegerea, cei de la Dinamo au plătit o dată, de două ori, maximum de trei ori, prin toamnă. Încercăm să ne recuperăm banii, vom vedea, e o relație comercială.

Dacă i-aș fi presat, ați fi aflat deja”, a reacționat fostul patron al bucureștenilor.

”Aș reveni la Dinamo cu două condiții”

Întrebat în ce condiții ar fi dispus să mai revină în Ștefan cel Mare, afaceristul a precizat: ”Practic, am declarat că nu sunt deschis, așa că nimeni nu m-a întrebat de sănătate. Până nu se face un alt stadion, pentru mine e un subiect închis. Gândind la rece, totuși fotbalul și Dinamo sunt în sufletul meu, aș mai reveni în două variante: 1. s-ar face noul stadion, 2. ar fi mai mulți acționari, ca să se împartă riscurile și eforturile.

Lucrurile s-au schimbat mult la nivel de mentalitate. Și eu gândeam diferit acum 15-20 de ani. Tot mai mult, și românii, și oamenii de afaceri iau în calcul să colaboreze, și-n business, și-n orice. Ne-am maturizat, cei care au afaceri solide vor lucruri solide. Dacă faci niște reguli de la început, cu o conducere asumată, cu bugete, cu tot, poți realiza ceva”.

Un singur reproș

”Aveți vreun reproș să vă faceți vizavi de Dinamo?”, a fost întrebat Negoiță.

”Partea bună e că este libertate de exprimare, fiecare poate spune ce dorește. Și dacă ajungeam în Champions League, ar fi fost unii care ar fi zis că de ce nu am ajuns în primăvara europeană! OK, a fost Dinamo la spanioli, a fost o etapă, acum acționariatul e la români, pot fi făcute lucruri. Eu am făcut ce-am știut, ce-am putut, e clar că n-au fost lucrurile perfecte. Am dat șansa altora să facă mai mult, restul e poveste, cu bune, cu rele.

Foarte rar mi s-a întâmplat să am reproșuri când mă întâlnesc cu oameni. Când eram la Dinamo, oamenii îmi mulțumeau că am salvat clubul, că l-am ținut în viață, că e acolo unde este. Dacă nu interveneam eu, Dinamo era în faliment.

Ce reproș mi-aș face? Că m-am grăbit. Dacă nu intram atunci, în 2012, mă maturizam mai mult. Și Dinamo ar fi trebuit atunci s-o ia de la capăt. Dacă trecea printr-un proces gen Rapid, și cu un stadion nou, ar fi fost mult mai bine acum. Am cheltuit mulți bani să salvez Dinamo la vremea aceea. Banii respectivi, dacă-i foloseam pentru investiții, adică echipa s-o ia de la zero, ar fi fost o variantă mai bună. Să nu fi folosit banii ăia pentru plata datoriilor”, a comentat Negoiță.

”Mai aproape de colaps”

”Mi-aș dori ca Dinamo să se lupte pentru promovare. Dar e zbucium cam mare acolo, până nu se liniștesc apele, nici performanța fotbalistică nu va fi cum trebuie.

(n.red dacă vede Dinamo mai aproape de Liga 1 sau de colaps) Sincer, mai degrabă aproape de colaps!

Sunt foarte curios cum va rezolva cu insolvența. Acolo există un mare impas. Și după aceea dacă Dumnezeu îi ajută și se lămuresc lucrurile din punctul de vedere al insolvenței, automat trebuie să vină cineva cu determinare și cu bani să se implice în a repune clubul pe picioare. Nici promovarea nu e o treabă deloc ușoară.

”Eu aș pune promovarea pe locul 2. Primul loc îl ocupă un proiect prin care să se realizeze ceva solid. Dacă ar fi un miracol să promoveze și nu se rezolvă baza, fundația clubului să fie solidă, ar fi o chestiune de timp până să cadă din nou”.

Citește și

Povestea celei mai tulburătoare imagini din Turcia: ”Fă-i o poză copilului meu”