--> -->

Ionuț Lupescu: ”Pentru mine, e un singur Dinamo!”

Ionuț Lupescu a fost prezentat astăzi de Ionuț Popa ca manager sportiv în cadrul CS Dinamo, au apărut noi detalii în cadrul unei conferințe de presă. Momentan, va începe ca și consultant al grupării.

”Nu suntem în concurență cu Dinamo din Liga 1”

”Nu suntem în concurență cu clubul din Liga 1! Vin legendele la CS Dinamo, probabil, fiindcă dorim să facem în viitor o academie performantă, să creăm sportivi care să deservească echipele naționale. Nu suntem în concurență, avem relații bune, am fost contactat de domnul Nicolescu și ieri, și azi și mi-a zis că, mai ales prin venirea lui Ionuț Lupescu, să avem o academie comună.

Academiile se fac doar pe hârtie, în multe situații, doar pentru că este obligativitate. Îi urăm succes domnului Lupescu și îi mulțumesc pentru încrederea acordată, va avea libertate deplină și totală sportiv la ceea ce se pricepe mai mult ca noi”, a declarat Ionuț Popa, comandantul CS Dinamo.

Manager sportiv pentru consiliere este funcția pe care Ionuț Lupescu o va avea la club, conform șefului grupării.

Ionuț Lupescu va începe printr-o analiză

”Scopul meu este să fac un check, o analiză, am văzut că sunt ambiții mari. Cred că până acum zece ani, clubul a produs cei mai mulți jucători care au performat la Dinamo și apoi afară. N-am venit să dau pe cineva afară, ci să prezint o analiză serioasă, mai ales că m-am ocupat cu asta la UEFA și în Arabia Saudită.

Nici nu a fost multă muncă de convingere. Trebuie făcute investiții! După aceea, după aceste concluzii ale analizei, să putem merge spre cei ce decid, iar proiectul să se dezvolte în paralel cu noul stadion”, a declarat Ionuț Lupescu în deschiderea conferinței.

”Un mare brand, care a dormit puțin, trebuie trezit”

”Eu sper să reușim să convingem apoi Ministerul de Interne, ar fi bine să fie un parc sportiv superb în centrul Bucureștiului, 22 de hectare. N-o să cerem salarii pentru jucători din partea ministerului, dar e important să investească în proprietatea lor.

Sunt mulți oameni de bine care vor să vină să investească în copii. Dacă mergem la plimbare pe șoseaua Ștefan cel Mare, doi din trei sunt dinamoviști, iar unul e și om de afaceri, care ar vrea să-și aducă copiii la Dinamo.

Pentru mine e un singur Dinamo! Ambele echipe sunt Dinamo! Ce se va decide peste câțiva ani, ce interrelaționare va fi între cele două cluburi, nu mai e problema mea. Sper ca Dinamo să nu cadă în păcat precum ce s-a întâmplat la Steaua, Craiova sau mai știu eu unde.

Echipa din Liga a patra e o glumă proastă, este ca și inexistentă, poate să nu existe!

Am venit să consiliez, să ajut cu expertiza mea dobândită în 15 ani, atât. Eu mai am și alte planuri. Dacă am timp liber, cu mare plăcere ajut… Mi-e greu să spun acum ce buget este nevoie. Investiția în insfrastructură e cea mai mare nevoie. Restul? Sunt oameni de bine, cu bani, care ar vrea, care ar putea ajuta centrul de copii de la CS Dinamo. Vom vedea într-o lună, două.

Există un mare brand, care a dormit puțin, trebuie doar trezit. Sunt lucruri utile și fezabile. Nu aș spune că m-am întors în fotbalul intern, am avut o discuție și cu cei de la FC Dinamo, le-am spus că n-am niciun interes, m-am întors practic în locul unde am crescut”, a mai spus Lupescu.

Citește și

Denise Rifai a mărturisit: ”Nu mi-am căutat partenerii cu lupa, dacă au bani”