Ion Țiriac și-a cumpărat loc de veci. Cu suma investită poți cumpăra un apartament în București

Ion Țiriac, unul dintre cei mai bogați români ai momentului, dar și din lumea sportului, ajuns la vârsta de 83 de ani, a decis să-și cumpere un loc de veci.

De trei ori mai mult

Prosperul om de afaceri, despre care se spune că ar avea două miliarde de euro, se pare că s-a ocupat de această problemă de curând, conform bunului său prieten Ilie Năstase (76 de ani), și nici nu s-a uitat la bani.

Miliardarul ar fi achiziționat o parcelă în Cimitirul Bellu, din București, pentru care ar fi achitat suma de 80.000 de euro, susține playsport.ro. Cu acești bani poți cumpăra un apartament cu două camere în Capitală sau chiar unul mai vechi cu trei camere.

Potrivit aceleiași surse, dacă în Bucureşti un loc de veci costă aproximativ 28.000 de euro conform unui studiu efectuat recent, rezultă că Ţiriac ari fi plătit de trei ori mai mult. 80.000 de euro a fost suma care a scos-o din buzunar omul de afaceri. Criptele vor fi din marmură şi granit.

”A avut și Ceaușescu”

Ion Țiriac a făcut o avere din afaceri, dar are grijă și de hobby-urile sale, mașinile. El și-a achiziționat de curând două modele clasice și rare, Mercedes-Benz 600, din 1966, și Mercedes-Benz 600 Pullman, din 1969, mașini spectaculoase.

Ion Țiriac și-a prezentat noile achiziții, mașini despre care spune că au fost deținute în urmă cu mai multe decenii de conducătorii de state.

De asemenea, omul de afaceri a transmis că mai există opt mașini similare în lume, însă modelele pe care tocmai le-a primit sunt unicat!

”Aceste două mașini au o istorie în spate, iar pentru mine istoria contează mai mult decât produsul. Am avut șansa să cumpăr aceste două ”lebede” acum 3 luni. Au trecut printr-o verificare riguroasă, iar astăzi mă bucur să le am în galerie.

Am două unicate, aș putea să le spun. Mai sunt încă 8 aproape la fel, dar nu la fel ca acestea două. Cele două au fost în muzeu la Mercedes și le-au numit ”lebedele albe” când le-au ”împerecheat”.

Au stat în muzeu foarte mult. E o mașină veche, din ’66. Din 1963 până în 1981, Mercedes a scos cam 2.000 de bucăți. Toți conducătorii de stat, începând cu Ceaușescu, Brejnev, toți au avut o asemenea mașină care în acea perioadă se numea ”mașina secolului”.

De atunci și până acum a rămas cunoscută drept cea mai strălucitoare mașină produsă de Mercedes”, a spus Ion Țiriac.

Citește și

Gabriela Firea, atac la primarul Nicușor Dan: ”Bucureștiul rămâne capitala europeană a riscului seismic”