--> -->

Ion Iliescu rupe tăcerea și lansează un atac necruțător: ”Mă uit, cu nedumerire, și nu înțeleg”

Ion Iliescu, 91 de ani, reapare în public, cu o intervenție transmisă pe blogul său, după o foarte lungă perioadă în care și-a impus depărtarea de viața socială!

Fostul președinte al României spune că este nedumerit de ce vrea să facă Mihai Gâdea în emisiunea sa la Antena 3 în care a abordat, în ultimul timp, teme legate de Revoluția din 1989 și executarea cuplului Nicolae și Elena Ceaușescu.

”Răfuială”

Iliescu crede că acum are loc o ”răfuială între rămășițele unor grupări din fostele servicii de securitate”. Fostul președinte, care nu a mai apărut fizic în public de foarte multă vreme, are un mesaj direct pentru Mihai Gâdea: ”Banii ăia despre care vorbesc invitații săi nu sunt la mine. Dar poate să încerce la o adresă mai aproape de A3. Dacă îl interesează subiectul cu adevărat…”.

”Mă uit, cu nedumerire, la spectacolul oferit de A 3 seară de seară, și nu înțeleg ce vrea să transmită, prin invitații săi la emisiunea ”Sinteza Zilei”, domnul Mihai Gâdea. O fi o racordare la conținutul noii revoluții culturale, aud că-i zice ”cancel culture”, ”cultura anihilării”.

O fi o încercare de reanimare a audienței. Nu am cum ști, și, să fiu onest, nici nu țin să știu prea multe despre acest tip de politică editorială”, a reacționat Iliescu.

De ce a reacționat acum

”Nu aș fi reacționat public dacă, folosind această ocazie, emisiunea nu ar fi încercat să anuleze adevărul despre evenimente din timpul și imediat de după schimbarea de regim din decembrie 1989. Și, discret, lucrurile se îndreaptă către ”Noi? Nu știm nimic despre banii lui Ceaușescu! Poate Iliescu, el i-a luat!”

La 22 decembrie 1989 s-a schimbat un sistem politic, totalitar, opresiv, care eșuase în a oferi o viață decentă, și demnă, românilor. Nu s-a dizolvat un stat. Banii statului au fost administrați de exact aceleași instituții care îi administrează și acum.

Nu sunt administrați de Iohannis, cum nu au fost administrați nici de mine, nici de Emil Constantinescu sau de Traian Băsescu. Există BNR, există Minister de Finanțe.

Faptul că acest maraton de emisiuni a început cu interviul dat presei românești, până la urmă de stat, fiind vorba despre televiziunea publică, de generalul Pacepa, mă face să mă gândesc că toată povestea asta este expresia unui soi de răfuială între rămășițele unor grupări din fostele servicii de securitate.

Treaba lor, are cine să judece lucrurile astea, și să țină lucrurile sub control. Din păcate, acum se discută despre banii negri ai serviciilor secrete din epocă, bani care nu au fost sub controlul formal al statului. Era bine să se fi putut face transparente aceste lucruri. Dar unde sunt ele transparente?

Îl dezamăgesc pe domnul Gâdea: banii ăia despre care vorbesc invitații săi nu sunt la mine. Dar poate să încerce la o adresă mai aproape de A 3. Dacă îl interesează subiectul cu adevărat…”, transmite Ion Iliescu.

Citește și

Ordin IMPERATIV al OMS către România și ceilalți: ”Nevaccinații trebuie căutați și convinși”