Ion Iliescu la 94 de ani: „Mă amuză acele meme-uri”

Fostul președinte Ion Iliescu, care a împlinit 94 de ani, a declarat într-un podcast al fostului său consilier și fost ministru al culturii, Ionuț Vulpescu, că știe glumele care se fac pe rețelele sociale despre vârsta lui și apropierea decesului, dar spune că nu îl deranjează, cât timp au umor.

„Atât timp cât au umor”

„Pentru vârstă, trebuie să nu faci excese. Pentru vârste, ai nevoie de progrese. E o matematică simplă a vieții.

Ca o paranteză, știu că Internetul e plin de meme-uri cu mine, cum că speranța moare penultima sau că am fost văzut la bancă, pentru un credit pe 30 de ani, etc. Pe unele le apreciez, atâta timp cât au umor, adică sunt inteligente. Lumea nu începe cu noi și cu siguranță nici nu se termină cu noi. Valabil pentru orice muritor”, a spus Ion Iliescu.

Fostul șef de stat a adăugat că „vârsta îți dă o măsură a granițelor, foarte subtile, de altfel, dintre curaj și tupeu, dintre prostie și altruism, dintre merite și experiență”.

Trei mandate de președinte al României

Ion Iliescu a împlinit duminică, 3 martie, vârsta de 94 de ani. El s-a retras din viața publică în ultimii ani și locuiește în aceeași vilă din cartierul Primăverii unde a stat după Revoluție.

Iliescu a avut trei mandate de președinte al României: 1990-1992, 1992-1996 și 2000-2004.

Citește și

Rareș Bogdan a răbufnit la adresa lui Nicușor Dan: „Un manager execrabil”