Ion Caramitru, înmormântat pe Aleea Actorilor. Carte de condoleanțe la TNB

Ion Caramitru va fi înmormântat vineri, 10 septembrie, pe Aleea Actorilor din cimitirul Bellu din Capitală, conform unui anunț al reprezentanților Teatrului Naţional din Bucureşti, pe care marele actor l-a condus timp de 16 ani.

Actor, regizor şi manager cultural, Ion Caramitru a murit pe 5 septembrie, la vârsta de 79 de ani.

A condus din 1990 Uniunea Teatrală din România (UNITER), de care se leagă evenimente ca Festivalul Naţional de Teatru şi gala premiilor UNITER, a valorificat opera eminesciană şi a fost unul dintre cei mai străluciţi interpreţi ai teatrului lui Shakespeare, fiind recunoscut printre cei mai buni zece actori din lume care l-au jucat pe Hamlet.

A jucat zeci de roluri pe scenă şi în filme, a înregistrat mii de minute de poezie şi de teatru radiofonic.

Caramitru primit titlul de Doctor Honoris Causa al Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău, dar şi Ordinul Soarelui Răsare, cel mai important ordin japonez destinat cetăţenilor străini, acordat în numele Majestăţii Sale Împăratul Japoniei, în 2017, şi Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler, tot în 2017.

În foaierul Sălii Mari a TNB este pusă la dispoziţia publicului o carte de condoleanţe, fără a fi depus sicriul cu trupul neînsufleţit, iar ceremonia de înmormântare de vineri este programată să înceapă la ora 12:00.

Citește și

ROMÂNI SPECIALI Omul-legendă de la Săpânța a fost onorat