Iohannis, semnal de alarmă: ”Sistemul sanitar nu-și permite asta!”. La cine a făcut apel

România a înregistrat astăzi un număr de 1.713 cazuri noi de infectare cu coronavirus, în ultimele 24 de ore, fiind un nou bilanț record! În multe județe, numărul cazurilor s-a dublat.

Președintele Klaus Iohannis a ținut să aibă o reacție în această seară. ”Am înregistrat astăzi, din păcate, o nouă cifră record de infectări cu virusul SARS-CoV-2 și un număr semnificativ de decese provocate de COVID-19 la nivel național. Pandemia este încă departe de a se fi încheiat. Au fost eliminate treptat multe restricții, s-au reluat activități și, concomitent, se apropie sezonul rece, favorabil apariției virozelor respiratorii și a gripei.

Toate acestea creează un context sensibil și necesită atenție sporită din partea tuturor, deopotrivă cetățeni și autorități. Sub nicio formă nu ne putem permite ca sistemul sanitar să fie nevoit să gestioneze o dublă epidemie, de gripă și de COVID-19. Este fundamental să menținem în perioada următoare o atitudine prudentă și responsabilă. Să nu uităm că aceleași măsuri – masca, distanțarea, igiena mâinilor, care ne feresc de COVID-19, ne pot feri și de virusul gripal, precum și de alte viroze.

Totodată, în contextul redeschiderii școlilor, fac un apel la directorii unităților de învățământ să ceară fără rezerve autorităților locale și inspectoratelor toate resursele de care au nevoie. Am solicitat Guvernului o evaluare completă a situației la nivel național, pentru a vedea vulnerabilitățile și soluțiile necesare”, a scris președintele țării pe Facebook.

Citește și

Ce fotbalist de la Dinamo i-a plăcut lui Marica și cine nu. Ce a spus despre subiectul mutării sediului clubului în birourile sale

No Comments Yet

Comments are closed