Iohannis, pentru românii speriați că începe războiul: ”Romania este foarte bine apărată”. Se laudă cu NATO

Președintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, de la Baza ”Mihail Kogălniceanu”, un mesaj pentru românii speriați că în zona noastră ar putea porni un război care să implice și România.

”România, o țară sigură”

„Vrea să fiu explicit, România este foate bine apărată. Nici un român nu trebuie să se teamă, însă trebuie să știm de unde vine siguranța noastră. În primul rând forțele noastre armate. Sunt pregătite pentru orice scenariu. România este în NATO, cea mai puternică alianță militară. Pentru a veni în sprijinul nostru, iată că avem acești militari pe care i-am salutat azi, aici.

Este evident că NATO este o alianță defensivă, nu dorim să atacăm pe nimeni, dar dorim să garantăm securitatea statelor noastre și a cetățenilor. iar dacă vorbim de Deveselu, este defensivă, nu poate fi folosită pentru a ataca. Retorica auzită este una falsă.

Romania este o țară sigură”, a spus Klaus Iohannis.

”Ne-am transformat, oferim securitate”

Președintele Klaus Iohannis a mai declarat că România nu mai este doar o țară care primește securitate, ci una care, acum oferă.

„Este extrem de important pentru alianță. Unul dintre obiectivele strategice este să aibă un flanc estic puternic care să creeze o apărare puternică. Este nevoie de un întreg flanc estic consolidat și era nevoie să avem nevoie de mai multe trupe. Așa că faptul că avem aceste trupe este important pentru securitatea noastră și euro-atlantică.

Romania a trecut printr-o transformare semnificativă în ultimii ani, modul în care acționăm în NATO. Atiunci când am devenit membri NATO, situția economică era dificilă. De atunci ne-am schimbat, una dintre primele acțiuni a fost să am consultări cu partidele politice pentru a se da 2 la sută din PIB pentru armată.

Vom continua pe acest drum. România nu s-a transformat doar prin forțele armate, ci am reușit să ne transformăm din țară care primea securitate în una care oferă securitate. Jucăm un rol important în această parte e Europei. Vom continua și cred că rolul României va crește în următorii ani”, a spus Klaus Iohannis.

Citește și

A crezut că e film! Carmen Tănase: ”Trebuia să vizitez ”Turnurile Gemene” pe 11 septembrie 2001”