Iohannis nu acceptă propunerea Greciei privind certificatul de vaccinare: ”În două”. Vineri, se vaccinează

Klaus Iohannis a avut o opinie fermă vizavi de varianta Greciei conform căreia cetățenii UE ar urma să călătorească în baza unui certificat de vaccinare. Mai exact, nu susține ideea, nu e de acord, explicând și de ce.

Grecia a propus marți, 12 ianuarie, un certificat de vaccinare valabil la nivelul întregii Uniuni Europene. Acesta ar trebui să fie utilizat la îmbarcarea în orice mijloc de transport, conform propunerii înaintate de premierul grec.

”Nu consider că este o idee bună”, a afirmat Iohannis într-o conferință de presă susținută la Palatul Cotroceni. Șeful statului consideră că acest lucru ar împărți Europa în două.

”Trebuie să existe un certificat de vaccinare, dar trebuie folosit pentru motive medicale, nu pentru călătorii. Sunt date importante pentru medicul de familie sau pentru oricine dacă persoana ajunge la urgenţă. Însă, să folosim aceste certficate ca să împărţim populaţia Europei în două nu mi se pare un lucru bun”, a declarat Klaus Iohannis.

Într-o scrisoare adresată preşedintei Comisiei Europene Ursula von der Leyen, premierul grec Kyriakos Mitsotakis a propus extinderea schemei pe întreg teritoriul UE.

”Pentru ţări precum Grecia, care sunt dependente de turism, este imperativ ca această chestiune să fie rezolvată înainte de sezonul de vară”, susține premierul grec, conform Digi24.

În prima conferință de presă susținută pe 2021, președintele României a anunțat că se va vaccina public pe 15 ianuarie. ”Nu am dorit nici eu, nici premierul să ne băgăm în față. Ar fi fost probabil mesajul greșit. Dar vineri, 15 ianuarie, începe etapa a doua de vaccinare în care e prevăzută vaccinarea personalului din învăţământ, a persoanelor peste 65 de ani, cu boli cronice, dar şi Administraţia Prezidenţială, Guvernul, etc.

Pentru a marca debutul campaniei de vaccinare din etapa a doua, eu mă voi vaccina public, vineri, pe 15 ianuarie”, a spus Klaus Iohannis.

Citește și

Poziția Patriarhului Daniel despre vaccinare: ”E favorabil, dar atenție!”

 

No Comments Yet

Comments are closed