Iohannis despre coaliția PSD-PNL: ”Mulțumit”

Klaus Iohannis a avut o perioadă în care a făcut o adevărată obsesie vizavi de PSD.

Dar, după mazilirea USR de la guvernare și revenirea social-democraților la Putere, nu a mai avut cuvinte dure la adresa adversarilor politici.

Mai mult, în acest moment, este de părere că actuala coaliție de la guvernare ar putea funcționa și după alegerile din 2024.

Laude pentru Guvernul Ciucă

Șeful statului a amplificat părerea sa și spune că un asemenea lucru este de dorit.

Cu toate că spune că și el, și guvernanții se preocupă de gestionarea crizei actuale.

Iohannis a declarat că este mulțumit de ceea ce face Guvernul Ciucă pentru România și speră ca animozitățile dintre partenerii de coaliție vor fi depășite.

Aceasta în ciuda acuzațiilor pe care Ludovic Orban le-a lansat din nou la adresa președintelui.

Optimism debordant

”Este o coaliție gândită pentru a guverna România acum. Ce va fi după alegerile din 2024 cred că nimeni nu poate să vă spună.

Însă dacă coaliția ține până în 2024 și vine cu rezultate bune, ceea ce eu îmi doresc foarte mult, pentru că este nevoie în această perioadă de un guvern care gestionează și crizele, și complicațiile, dar și oportunitățile…

Trebuie să ne gândim fie și numai la bani europeni mulți care pot fi folosiți pentru România și pentru români…”, a comentat șeful statului.

Concluzia

”Eu sunt mulțumit de cum funcționează guvernul.

În coaliție, sigur, este încă multă nevoie de armonizare între poziții și este nevoie de foarte multe contacte pentru a găsi punctele comune cele mai bune și pentru a negocia punctele divergente.

Sunt optimist că într-un final aceste chestiuni vor intra într-o normalitate”, a declarat Iohannis, la Bruxelles.

Citește și

A avut o relație cu Cristi Borcea, a fost eliberată din închisoare