--> -->

Iohannis: ”Cel mai bine protejați”

Klaus Iohannis, președintele României, a declarat joi, la finalul ședinței CSAT, că țara noastră nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina, care a devenit realitate după atacul Rusiei din zorii zilei.

Șeful statului a mai spus că România condamnă ferm această agresiune și este în permanentă legătură cu aliații și partenerii din NATO, din Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii pentru a găsi cele mai bune soluții și a oferi asistență umanitară, dacă situația o va cere.

”Nu vă temeți!”

Totodată, Iohannis a ținut să mai transmită un mesaj românilor.

”Dragi români, știu că sunteți îngrijorați de conflictul care are loc nu departe de granițele țării noastre, dar vă asigur: niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranța sa și a familiei sale!

România beneficiază de cele mai ample garanții de securitate posibile. Niciodată în istoria noastră nu am fost mai bine protejați în fața oricărei potențiale agresiuni”, a scris președintele țării pe Facebook.

”Lumea aia a apus demult”

Iohannis a reiterat faptul că românii nu se vor lăsa atrași în războiul din țara vecină, cel puțin asta susține azi. Președintele a făcut declarații de presă la la Palatul Cotroceni.

”România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina! Voi lua absolut toate măsurile care se impun, împreună cu Guvernul, Parlamentul și aliații noștri internaționali, pentru ca securitatea și siguranța cetățenilor români să nu fie sub nicio formă afectate.

Suntem în permanentă legătură cu partenerii noștri din NATO, din UE și SUA și rămânem neclintiți, împreună, în fața unui agresor care amenință, prin acțiunile sale, pacea întregii planete!

Oricât de mult rău ar încerca să facă, ultimii revizioniști ai istoriei trebuie să știe că lumea pe care vor să o reînvie a apus demult. Noi, națiunile democratice, nu facem niciun pas înapoi pentru a ne proteja valorile și tot ce am construit până acum”, a mai precizat șeful statului.

Citește și

Trump despre Putin: ”Cu mine, nu ar fi fost”