--> -->

Iohannis a găsit vinovații: „Pe voi vă arăt cu degetul”

Președintele Klaus Iohannis a oferit o declarație de presă în ziua în care România a atins recordul de cazuri de coronavirus, 1.356. Concluzia șefului statului e simplă: el și-ai lui și-au făcut treaba, ceilalți, adică PSD, dușmanul său perpetuu, este de vină pentru creșterea numărului de cazuri!

”Guvernul, președintele, autoritățile și-au făcut treaba. PSD a căutat soluții pentru PSD, nu pentru români” este ideea generală a lui Iohannis. ”Azi e un nou record negativ, extrem, extrem de îngrijorător. Cum am putut să ajungem aici? Autoritățile își făcuseră treaba, lucrurile au mers rezonabil de bine. Dar situația nua convenit PSD, care a făcut harcea-parcea puțina legislație pe care am avut-o pentru a gestiona pandemia. Cu un cinism inimaginabil a tras de timp să nu apară noua legislație”, a acuzat Iohannis.

La finalul ședinței cu Marcel Vela, Raed Arafat și Bogdan Despescu, Iohannis a lansat săgeți către opozanții săi principali.

”PSD a căutat soluții pentru PSD, nu pentru români. Din păcate, PSD controlează încă majorități în Parlament, împreună cu alții cu care pactizează, cu UDMR de exemplu. Să nu uităm că PSD a pactizat cu UDMR pentru a trece pe șest autonomia așa-zisei secuimi. Stimați PSD-iști, nu caut vinovați, îi cunosc și îi arăt cu degetul! Pe voi vă arăt cu degetul. Un zidar nu poate construi o casă fără mortar.

Un tâmplar nu poate lucra fără cuie. Guvernul nu poate lucra fără legi. Guvernului i s-au luat din mână legile timp de 3 săptămâni PSD a tras de timp și a creat această situație în Parlament. De ce? Explicația e cutremurător de simplă: nemulțumit de reușitele guvernului PNL, PSD a creat intenționat o criză sanitară ca să poată critica guvernul pentru măsuri care nu au putut fi luate”, a mai spus numărul 1 din stat.

Discursul lui Iohannis a avut țintă clară ”Pentru PSD nu contează că mii de români s-au îmbolnăvit, sute de români au murit. PSD a creat intenţionat o criză sanitară, pentru ca la final să vină şi să critice Guvernul pentru măsuri pe care nu a putut să le ia. Acum suntem în situaţia aceasta, un număr în creştere de persoane bolnave. Noi, eu, Guvernul, autorităţile responsabile, suntem hotărâţi să gestionăm şi această criză Este momentul să fie extrem de fermi şi aplicaţi. 90% dintre români au înţeles şi au respectat regulile, şi vă mulţumesc. Cei care nu au înţeles, vor fi amendaţi”, a indicat președintele.

A cerut din nou românilor să poarte mască, deși el nu o face la cel mai înalt nivel, la întâlnirile cu șefii altor state. ”Masca este un lucru simplu. Sigur, nimeni nu poartă masca de plăcere, dar asta este metoda prin care putem să îngrădim răspândirea virusului. Cealaltă măsură este distanţarea, să păstrăm distanţa”, a mai declarat şeful statului. Klaus Iohannis mai arăta că, în opinia sa, revenirea la starea de urgenţă ar trebui să fie ultima soluţie.