--> -->

Iohannis a anunțat oficial că îl desemnează premier pe președintele PSD, Marcel Ciolacu: „Să continue munca serioasă, eficientă și eficace”

Marcel Ciolacu a primit mandatul de a alcătui viitorul guvern al României, a anunțat Klaus Iohannis la finalul consultărilor cu partidelor parlamentare de la Palatul Cotroceni.

Cu ocazia nominalizării, președintele l-a invitat pe premierul desemnat să realizaze un nou guvern de coaliție.

Marcel Ciolacu, primele reacții: l-a lăudat pe Nicolae Ciucă

În prima sa declarație de la desemnare, Marcel Ciolacu a transmis că mandatul său va fi unul despre economie și reforme.

„Îmi doresc ca viitorul guvern condus de mine să fie despre economie și reforme”, a comentat noul prim-ministru.

Premierul desemnat Marcel Ciolacu a lăudat, în declarațiile susținute la Cotroceni, performanța precedesorului său Nicolae Ciucă în fruntea guvernului. „Guvernul Ciucă a adus stabilitatea României. Îmi doresc ca viitorul guvern condus de mine să fie despre economie și reforme”, a precizat Marcel Ciolacu.

„Îmi asum cu toată responsabilitate că România are nevoie de reforme și de PNNR. Locul României este în UE și NATO, indiferent cât caută unii să ducă România în altă direcție”, a mai declarat premierul desemnat.

Klaus Iohannis, care era anti-PSD, și-a schimbat total discursul

„Coaliția a decis acum un an și jumătate să funcționeze pe un program nou pentru România, cu schimbarea premierului la un an și jumătate. Acest model a funcționat foarte bine și sunt convins că va funcționa în continuare”, a declarat Klaus Iohannis.

El a subliniat că prin această coaliție „românilor li s-a promis stabilitate și au primit stabilitate”.

„Acum desemnez pentru poziția de prim-ministru al românilor pe domnul Marcel Ciolacu pe care îl invit să formeze un guvern al coaliției și să continue munca serioasă, eficientă și eficace cu acest guvern care se va forma în scurt timp”, a încheiat Klaus Iohannis.

Citește și

Anca Țurcașiu la 53 de ani: „Fără carne, lactate, zahăr, fructe și pâine. Trăiesc cu puțin”