Iohannis a anunțat numele noului premier desemnat

Klaus Iohannis este tare ocupat în aceste zile. Ieri a anunțat noi măsuri pentru stoparea răspândirii Covid-19, iar azi a avut discuții cu partidele parlamentare, pentru a găsi un nou prim-ministru. Președintele a dezvăluit numele acestuia: Nicolae Ciucă.

Iohannis a avut întâlniri la Cotroceni cu PSD, USR, PNL, UDMR, AUR si cu grupul minorităților naționale. Așa cum se zvonea încă de aseară, varianta Cîțu premier a căzut, pentru că șansele de respingere a acestuia în Parlament sunt mari. De aceea, Iohannis mizează pe generalul Ciucă.

Iată ce a spus Iohannis la finalul negocierilor de la Palatul Cotroceni:

„Tocmai am incheiat consultările cu partidele pentru găsirea unei soluții guvernamentale. Discuțiile au fost considerabil mai bune. Trebuie să terminăm cu această criză, care a durat deja prea mult. E inadmisibil să continuăm în acest stil. Am fost foarte mulțumit și bucuros că PNL a venit cu o nouă abordare – s-a votat în unanimitate un candidat propus – Nicolae Ciucă. Analizând situația, am decis să îl desemnez candidat pentru funcția de premier pe Nicolae Ciucă”.

Și premierul desemnat Nicolae Ciucă a spus câteva cuvinte: „Vom negocia cu toate forțele responsabile, astfel încât în scurt timp să reușim să alcătuim guvernul, iar guvernul propus să fie aprobat în Parlament”.

Citește și

Dragoș Pătraru: ”Klaus Iohannis trebuie pus sub acuzare pentru crime împotriva umanității”