Ioana Mihăilă după ce Klaus Iohannis a semnat cererile de urmărire penală: ”Am decis să mă autosuspend”

Președintele Klaus Iohannis a semnat astăzi, 27 noiembrie, cererile de urmărire penală pentru Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, foști miniștri USR ai Sănătății.

A apărut și o primă reacție, a Ioanei Mihăilă, vizavi de decizia prezidențială luată în ”dosarul vaccinurilor”.

Ioan Mihăilă: ”Mi-am desfășurat activitatea cinstit”

„Întotdeauna mi-am desfășurat activitatea cinstit, respectând legea și interesul public. Am încredere că o anchetă corectă și transparentă va demonstra aceste lucruri. Totodată, am decis să mă autosuspend din funcția de membru al Biroului Național REPER”, a scris Ioana Mihăilă pe Facebook.

Președintele Klaus Iohannis a dat, luni, aviz pentru începerea urmăririi penale împotriva foștilor miniștri ai Sănătății – Vlad Voiculescu (USR) și Ioana Mihăilă (Reper), în dosarul achiziției de vaccinuri anti-Covid, anunță Admninistrația Prezidențială.

Klaus Iohannis, anunț oficial

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis luni, 27 noiembrie 2023, ministrului justiției, doamna Alina-Ștefania Gorghiu, cererea de urmărire penală a domnului Vlad Vasile Voiculescu, în calitate de fost ministru al sănătății în perioada 23 decembrie 2020 – 14 aprilie 2021” și „cererea de urmărire penală a doamnei Ioana Mihăilă, în calitate de fost ministru al sănătății în perioada 21 aprilie 2021 – 08 septembrie 2021”, a transmis Administrația Prezidențială.

Totodată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înştiinţat cu privire la formularea acestor cereri.

Citește și

Victor Ponta: ”Nu i-a obligat nimeni să ia atâtea, dar au zis să se pună bine cu Ursula, cu producătorii”