Ioan Niculae ar putea fi eliberat în cel mai scurt timp

Multimilionarul Ioan Niculae (66 de ani), cu afaceri în diverse domenii și patronul clubului de fotbal Astra Giurgiu, proaspăt calificat în finala Cupei României, ar putea ieși din închisoare în cel mult trei zile, conform unei hotărâri a Judecătoriei Medgidia. Decizia instanței de a fi eliberat condiționat nu este definitivă, poate fi atacată de procurori în termen de trei zile.

El a executat deja o treime din pedeapsă, dacă se iau în calcul și zilele petrecute după gratii în urma primei condamnări.

Ioan Niculae a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare, pentru corupție în dosarul ”Interagro”.

Potrivit procuorilor, în perioada august 2008 – martie 2009, între S.C. Interagro S.A. și SC Libarom Agri SRL, societate specializată în producție agricolă și tranzacții cu produse agricole, s-a încheiat și derulat un contract fictiv având ca obiect prestarea unor servicii de publicitate.

În plus, în perioada ianuarie – martie 2009, patronul grupului S.C. Interagro S.A., Ioan Niculae, a inițiat și desfășurat activități de corupere, prin intermediul inculpatului Gheorghe Bunea Stancu, al suspectului Said Baaklini și al unei alte persoane, al unor funcționari publici și înalți demnitari ai statului, cu scopul de a-i convinge să promoveze o Hotărâre de Guvern, prin care să fie acordate facilități fiscale privind subvenționarea achiziției de îngrășăminte chimice.

Citește și

ROMÂNIA FRUMOASĂ Cele mai frumoase 5 păduri din țară