--> -->

„Invențiile” lui Burcă au salvat-o pe Dinamo!

Dinamo a bifat două victorii în această săptămână în Liga 1, 1-0 cu FC Botoșani luni și 3-2 la Voluntari sâmbătă seară.

Iar Ovidiu Burcă&co au multiple motive de satisfacție după cele șapte puncte bifate în ultimele trei runde. Motivul?

Cei care au dat tonul revirimentului nou-promovatei din ultimele săptămâni sunt chiar fotbaliștii aduși vara aceasta de Burcă și de colaboratorii săi pentru a crește nivelul echipei.

Cinci din cele șase goluri poartă semnătura lor

Achizițiile „câinilor” s-au integrat lent, au trecut prin „focurile” contestatarilor, mulți specialiști din viața de zi cu zi și de pe internet, dar sunt în acest moment oamenii care au ajutat-o pe Dinamo să iasă din subsolul clasamentului.

Portughezul Gregorio, cel care a restabilit egalitatea la Voluntari, e golgeterul echipei, cu două reușite, în timp ce Cristi Costin și Politic au fost extrem de importanți în ultimele runde.

Fotbalistul venit din Anglia a contribuit decisiv la autogolul din victoria cu Botoșani și punctase în prealabil și în remiza cu Universitatea Cluj.

Practic, zestra de puncte și goluri din dreptul lui Dinamo poartă aproape în totalitate semnăturile nou-veniților din acest mercato. Doar golul de 3-2 de la Voluntari, construit pe axa Patriche – Larrucea, poartă semnătura unui nume din echipa de anul trecut.

În plus, un alt transfer reușit de roș-albi a pus serios umărul la ultimele rezultate: goalkeeper-ul Golubovic e titular incontestabil între buturi și a dat siguranță echipei în ultimele partide, în ciuda celor două goluri încasate sâmbătă seara.

Aproape să aibă notă de trecere a fost și stoperul francez Josue Homawoo, însă imprudența comisă în prelungiri putea să-i coste scump pe Burcă și ai săi.

Cornel Dinu, în august: „Nu s-au făcut investiții reale, care să crească valoarea lotului”

Simbolul lui Dinamo, Cornel Dinu, fusese unul dintre contestatarii campaniei de achiziții Dinamo. „Nu s-au făcut investiții reale, care să crească valoarea lotului”, spunea „Mister” pe 5 august, după cele trei înfrângeri consecutive ale „câinilor”, cu CSU Craiova, Dinamo și Sepsi OSK.

„Procurorul” a pus la îndoială campania de achiziții din vară și l-a arătat cu degetul pe Gabriel Glăvan, noul director sportiv, cel care a avut un rol important în mercato:

„S-a dovedit până acum, deși au jucat cu trei echipe care vor fi mai mult ca sigur în play-off, că se vede o diferență între capacitatea lotului de la Dinamo și celalalte echipe.

Am văzut că e o pleiadă de oameni care au completat staff-ul de conducere, plus un căutător de talente care n-a fost prins vreodată în ofsaid sau să bată vreun corner (n.r. – directorul sportiv Gabriel Glăvan, fost scouter la mai multe cluburi din Superligă). Pe mine mă încearcă un zâmbet”, afirma „Mister” la acel moment.

Citește și

Volodimir Zelenski vine în România. Primele detalii