--> -->

Învățăturile părintelui Arsenie Boca despre post

Părintele Arsenie Boca îi învăța pe credincioși cum și de ce ar trebui să țină post, iar învățăturile sale sunt valabile și astăzi, mai ales că ne aflăm în Postul Mare, cel înainte de Învierea Domnului Iisus Hristos.

”Postul și rugăciunea sunt două mijloace prin care curățim firea de patimi. Toți oamenii care s-au apropiat de Dumnezeu și-au smerit sufletul cu rugăciune și post. Și Iisus a postit 40 de zile, punând postul începătură a vestirii Împărăției lui Dumnezeu, deși lui nu-i trebuia, nefiind pătimaș.

Postul este o luptă aspră cu însuși trupul tău. Dacă birui, bine îți va fi, iar dacă nu, să știi că toate relele de la stomac încep, iar relele sunt patimile. De aceea, postul are următorul rost: să curățească trupul până acolo încât să nu mai fie nicio piedică pentru suflet. Și nu luptător nătâng, împotriva Duhului Sfânt. Căci fără post trupul se face unealtă duhului rău. La sfârșitul veacului( și pare că-i aproape) antihrist tot cu stomacul va vădi pe oameni”, mărturisea părintele Arsenie Boca.

Citește și:

Părintele Arsenie Papacioc: ”Sunt convins că mulți în iad sunt din cauza păcatului ăsta”