Întrebarea lui Ludovic Orban: ”Unde am fi fost azi dacă pandemia ne-ar fi surprins cu Guvernul Dăncilă la conducere?”

Premierul Ludovic Orban duce o campanie agresivă în perspectiva alegerile parlamentare de pe 6 decembrie. Într-un mesaj postat pe Facebook, la care a atașat și un video, șeful Executivului a declarat că i s-a sugerat să nu preia guvernarea și să o lase pe Viorica Dăncilă să demonstreze că nu ar fi în stare să conducă Guvernul.

Prim-ministrul amintește de momentele controversate din viața politică românească create de fostul șef al Executivului și fostul președinte al PSD-ului, Liviu Dragnea. ”Imaginați-vă unde eram astăzi dacă pandemia ne-ar fi surprins cu Guvernul Dăncilă la conducerea României?! Mulți mi-au recomandat atunci să-i lăsăm pe pesedişti ”să-și rupă gâtul” și că ”se va alege praful de ei””, a comentat Orban, adăugând că acest lucru i-a fost spus de multe persoane, atât din partid, cât și din afara lui, în 2019.

”Nu am putut să fac asta. Dacă făceam asta, s-ar fi ales praful de PSD, dar s-ar fi ales praful și de România. ”Când faci politică “ai în mâna ta viaţa şi viitorul ţării tale”, aşa spunea Ionel Brătianu. Cum să pui aşa ceva ȋn balanţă cu un calcul politic pragmatic, chiar dacă acel calcul ne-ar fi asigurat câştigarea alegerilor?

În momentul în care am preluat guvernarea, sistemul de sănătate era aproape pus la pământ. Stocurile strategice, absolut necesare pentru a putea lupta împotriva unei epidemii, erau egale cu 0. Asta am găsit”, a explicat șeful Executivului.

”Știu că ați obosit să ȋi auziți pe cei aflaţi la guvernare vorbind despre ”greaua moştenire”, dar mai ştiu şi că cine nu ȋnvaţă din erorile trecutului riscă să le repete. Pe 6 decembrie, este vital să ţinem PSD departe de guvernarea ţării”, a subliniat Orban.

Citește și

Klaus Iohannis, ferm: ”Da, mă pot vaccina în public!”