Interviu eveniment cu Pablo Cortacero: ”Asta este visul meu cel mare cu Dinamo” EXCLUSIV

Pablo Cortacero este omul care a reușit să cumpere Dinamo prin intermediul unui fond de investiții, care este în spatele lui și care a asigurat că are finanțatele necesare pentru a face din clubul din Ștefan cel Mare unul de top din Europa. Noi am vorbit cu noul patron al ”câinilor” timp de o oră și vă prezentăm mai jos primul interviu eveniment cu un om de afaceri așa cum românii nu sunt obișnuiți. Modest, educat, care respectă persoanele și care vine să implementeze un proiect câștigător în România.

Interviu eveniment cu Pablo Cortacero: ”Asta este visul meu cel mare cu Dinamo” EXCLUSIV

-Dinamo a intrat într-o nouă etapă, asumată de tine. De ce acest club, dintr-o țară pe care n-o mai vizitase-i înainte?

Așa cum știți, reprezint un grup de investiții chemat Benel International. Mi s-a oferit această oportunitate, eu am transmis-o mai departe acestui grup, ei au analizat, au văzut că situația este dificilă dar ceea ce a făcut să mergem mai departe cu acest proiect au fost suporterii acestui club istoric, unul dintre cele mai importante din România. De aceea suntem aici.

-Care este istoria din spatele acestei afaceri?

Nu este alta în afară de a face un club profesionist, transparent, vrem să aducem profesioniști de nivel top, vrem să fim transparenți și să avem o echipă competitivă.

-Cum ți s-a părut Ionuț Negoiță?

L-am cunoscut destul de puțin, pe mine m-a tratat foarte bine, negocierile au mers ok, s-a făcut cumpărarea definitivă și acum se face un audit ca să știm datoriile reale, noi știm că sunt datorii dar nu vrem să avem surprize. În jumătate de lună trebuie să avem tot due diligence pentru a ști dacă este real ce s-a spus sau nu. Atunci vom afla atât din punct de vedere financiar, cât și juridic, cum stă clubul și să aflăm dacă este ceva ascuns.

-Și dacă nu este real ce vi s-a spus?

Atunci trebuie să discutăm, să vedem. Asta este situația și suntem conștienți.

-Ce te-a făcut să-ți asumi un club cu atâtea datorii și probleme?

Așa cum ți-am spus, suporterii. Este un club cu multe datorii pe care trebuie să ni le asumăm, dar vom porni de la 0 și este un proiect câștigător.

”Am găsit o echipă la nivel sportiv și la nivel de conducere la pământ”

-Cu ce echipă poți compara Dinamo?

Pentru noi este echipa cea mai importantă din România. Am găsit o echipă la nivel sportiv dar și la nivel de conducere, la pământ și noi vrem să o ducem din nou acolo unde unde merită acest club și acești suporteri.

-Ai un mesaj pentru suporteri?

Eu trebuie să le mulțumesc suporterilor pentru tot ce au făcut, pentru că au ajutat clubul în momentele cele mai dificile. Dacă este în viață acest club este datorită lor, pentru că au ajutat și l-au sprijinit și cu siguranță vor fi răsplătiți.

-Cum este Pablo Cortacero ca om?

Sunt un om de afaceri umil, modest, am o familie normală și sunt o persoană muncitoare și cu obiective de îndeplinit. Valorile pe care le-am învățat de la părinții mei sunt să ai respect, educație și de acolo poți să le ai pe toate.

-Ești de o lună și jumătate la Dinamo, ești mulțumit de ceea ce ai realizat?

Da, sunt foarte fericit. Sunt multe fronturi deschise, trebuie să ne ocupăm de lucrurile urgente și este adevărat că acum avem aproape o echipă nouă pe care a trebuit să o construim în câteva zile pentru că noi am preluat echipa și imediat competiția a început. Acum echipa este aproape pusă la punct și ne ocupăm de lucrurile de la birouri, să organizăm puțin totul și cu noul director general și noile persoane care au venit pentru departamentele pe care le vor prelua vor face din Dinamo un club și mai mare.

-Ce ne poți spune despre noul director general?

Noul director general al lui Dinamo este o persoană foarte pregătită, a fost antrenor de fotbal, a fost la Compostela, e tobă de fotbal, a scris multe cărți și e foarte profesionist. Cred că va ajuta foarte mult în noua structură a lui Dinamo. Numele lui este Alex Couto.

”Le-am spus jucătorilor că ei trebuie să muncească și i-am asigurat că se va rezolva și vor fi de acum cu banii la zi”

-Ce trebuie să aștepte jucătorii și suporterii lui Dinamo de la noul patron al clubului, Pablo Cortacero?

Eu le-am spus jucătorilor că ei trebuie să muncească, să fim toți ca o familie și din acel punct vor veni rezultatele și dacă tot nu vor veni vom face totul să vină, în ceea ce privește banii le-am spus să nu se îngrijoreze, că asta se va rezolva și vor fi cu banii la zi, ei sunt liniștiți din acest punct de vedere. Există o unitate foarte importantă între jucătorii români și jucătorii spanioli. Ne ocupăm mult ca vestiarul să fie unit pentru că reflexia acestui lucru  se vede pe teren.

-Ce se va întâmpla cu acțiunile din Program DDB?

Eu m-am întâlnit cu ei, va trebui să mai fac asta odată înainte de a lua vreo decizie în ce privește mărirea de capital, trebuie să ne așezăm la masă, să vedem ce vor ei și sper ca în final să ne dăm mâna și să mergem împreună mai departe. Le-am zis când m-am întâlnit cu ei, aici suntem toți pentru a ajuta și pentru noi este foarte important ca DDB să fie în club și vom vorbi pentru a găsi o soluție împreună. Nu știu dacă ei sunt dispuși să vândă acțiunile, cum vor rămâne dacă noi vom face mărirea de capital, totul trebuie vorbit și să vedem ce facem. Nu vom face nimic fără ca ei să știe, vom lua această decizie împreună.

”Din respect nu vreau să vorbesc despre Bălănescu și Iorga, dar vor fi decizii importante în această săptămână în organigrama clubului”

-Fanii au cerut în diferite rânduri ca Bălănescu și Iorga să fie dați afară de la club. Ce se va întâmpla cu cei doi?

Vor fi decizii importante în această săptămână. Din respect nu vreau să vorbesc dar vor fi decizii importante în organigrama clubului și vă vom informa despre acestea la momentul potrivit.

-Ce alte schimbări se vor face la club?

Se va schimba totul. Va fi o structură complet nouă. Ne vom muta în alte birouri, vom crea un nou magazin al lui Dinamo, cred că în maxim două săptămâni ne vom muta cu totul, magazinul cred că va fi gata săptămâna aceasta, vom crea o linie de marketing importantă, așa cum merită Dinamo, iar la nivelul structurii clubului vom fi foarte organizați pe fiecare segment și cu idei foarte clare. Directorul de marketing va fi spaniol, da.

-Cât de important va fi noul director general, Alex Couto? Va fi mâna ta dreaptă în România?

El va fi mâna mea dreaptă, da, alături de Dorin Șerdean. Când nu voi fi eu în București Dorin mă va reprezenta ca președinte, iar directorul general se va ocupa să facă o structură profesională la nivel de club. De acolo vom încerca să implementăm o idee de joc de la Academie până la prima echipă pe care trebuie să o știe toți.

”Ioan Mărginean vrem să fie în noua structură a clubului”

-Ioan Mărginean va fi și el în noua structură?

Da, este o persoană pe care vrem să o valorificăm, a ajutat clubul până acum și vrem să fie în noua structură a clubului. Deocamdată însă nu am decis asta.

-Mulți se întreabă dacă veți putea suporta salariile acestea atât de mari pentru fotbalul românesc. Ce le poți răspunde?

Da. Putem. Noi am creat un buget în care sunt incluse aceste salarii. Într-adevăr, sunt puțin mari pentru România, dar la nivel de Europa sunt destul de mici. Este foarte dificil să aduci jucători de TOP în România pentru că există această diferență enormă de salarii. Dar cei care au venit au făcut-o pentru o idee, pentru un proiect pe care vrem să-l facem și valorează mai mult nivelul sportiv decât nivelul economic. Dar așa cum ți-am spus, s-a creat un buget pe care nu-l putem depăși în ce privește prima echipa.

-S-a spus și că nu ești de fapt patronul lui Dinamo, că e altcineva în spatele tău. Care este adevărul?

Așa cum am spus și la prezentarea mea, eu reprezint un grup de investiții, se cheamă Benel International, sunt omul responsabil cu tot ce se întâmplă la Dinamo, de aceea sunt președinte, dar patronul este acest grup de investiții din spatele meu. Toată responsabilitatea mi-o asum eu, pentru că eu voi conduce clubul. Se speculează mult în presă că banii vin din droguri sau alte prostii și nu înțeleg. Dar în realitate este un fond de investiții care investește ca alte astfel de grupuri în imobiliare, în hoteluri, iar așa cum au investit și alte grupuri de investiții acum o fac în fotbal. Este o investiție pe termen lung, trebuie să facem lucrurile bine cu un proiect profesionist, să scoatem jucători de jos, de la echipă, nu este un proiect pe un an sau doi. Dar cu siguranță vor veni și rezultatele. Nu sunt lucruri ciudate, tot ce investim sunt bani trimiși din contul bancar și nu este nicio problemă. Nu înțeleg de ce oamenii vorbesc fără să știe.

”Cosmin Contra este un om fundamental în acest proiect. Salariile se vor plăti săptămâna asta”

-Ce a schimbat Cosmin Contra?

El este foarte încântat de acest proiect, este foarte motivat și reușește să-i facă și pe jucători să fie așa. Pentru mine era un om fundamental în acest proiect deoarece știa foarte bine ce se întâmplă la Dinamo, mai fusese aici, a fost selecționerul României, știe cultura, știe să vorbească spaniolă, știe română, pentru noi era foarte important ca să ne putem implementa proiectul nostru. Rezultatele pot să vină sau să nu vină, dar cu munca bună care se face și cât este de profesionist sunt lucruri care contează pentru mine.

-Care este relația pe care o ai cu el?

Este o relație bună, suntem în contact atât cu lucruri care țin de partea sportivă, dar și de altele. Rufo Collado este în permanență în contact cu el, vede antrenamentele zilnic, fotbaliștii muncesc foarte bine și eu știu că într-o zi această echipa fi foarte sus.

-Cosmin Contra a spus clar că pentru el este foarte important ca salariile să se plătească la timp. În cât timp se va întâmpla asta?

Așa cum ți-am spus, săptămâna asta se vor plăti întârzierile pe care le-a lăsat fostul patron, o lună la unii, la alții chiar o lună și jumătate (n.r. până pe 15 august). Erau înainte patru sau cinci luni care nu erau plătite. Săptămâna aceasta se va lichida totul și de acolo vor fi plătiți la timp jucătorii așa cum li s-a promis.

”Ne uităm după un fundaș central, un mijlocaș central și un atacant”

-Ai adus până acum 9 jucători. Vor mai veni și alții?

Ne-au mai rămas trei jucători pe care vrem și putem să-i aducem ca să completăm echipa.

-Pe ce posturi?

Ne uităm după un fundaș central, un mijlocaș central și un atacant.

-Care este situația lui Diego Capel? S-a scris că ați vrut să-l luați și să-l împrumutați. E adevărat?

Nu. A ieșit în presă că Diego Capel a semnat și nu este așa. Diego Capel a avut ani în care nu a mai jucat la cel mai înalt nivel, ultima dată a jucat în Malta iar acum a ajuns liber de contract, a fost în probe la noi, s-a antrenat bine, dar l-au analizat atât Cosmin, cât și Rufo Collado și nu au considerat că este pregătit să joace la Dinamo. Ei au văzut că avem nevoie de alte posturi diferite față de ceea ce poate juca Diego. El a plecat sâmbătă, și-a luat la revedere, a fost o decizie dură, dar mai putem aduce doar trei jucători și trebuie să fie foarte importanți pe posturile care nu sunt încă acoperite 100%.

-Ce apreciezi în general la un jucător de fotbal?

Eu mereu am spus că pentru mine cel mai important este unitatea, smerenia și munca. De acolo eu cred că îți iese tot. Dacă tu ești umil, ești muncitor, îți ies toate. Apoi poți avea noroc sau nu. Dar cred că dacă ai aceste calități ajungi până la urmă să răzbești.

-Cum te-ai simțit să vezi golul lui Borja Valle care a făcut înconjurul lumii?

Adevărul e că a fost un gol magnific, ne-a adus și un punct de aur care a fost foarte important. Etapa trecută cu Gaz s-a făcut că echipa a prins mai multă încredere și experiență, eu sper să fie bine și cu UTA, să câștigăm și de acolo să urcăm în clasament. Echipa mai are de lucrat la relațiile de joc, au venit mulți jucători noi, trebuie să se adapteze într-o țară diferită, dar de la zi la zi echipa se antrenează mai bine și jucătorii sunt foarte fericiți.

-La cum vezi această echipă, poate printr-un miracol să câștige titlul în acest sezon?

Oameni buni, Dinamo trebuie mereu să-și pună obiectivele cele mai înalte posibile ca și club și istorie. Dar obiectivul pe care noi l-am pus este să terminăm în primele 4 echipe pentru a putea juca în Europa și de acolo mai departe ce vrea Dumnezeu. Dar nu-mi place să-mi pun obiective pentru că în fotbal este foarte dificil. Poți să faci o echipă foarte bună, să crezi că lupți pentru a fi cât mai sus, dar de fapt să fii jos. Eu cred că avem o echipă bună, un vestiar inimos și mare, care pentru mine este foarte important și sigur vor veni și rezultatele.

”Întotdeauna am susținut Barcelona. Sunt înnebunit să văd fotbal”

-Ce echipă ai susținut când erai copil?

În Spania mi-a plăcut Barcelona. Întotdeauna am susținut această echipă. Dar nu sunt un fanatic. Am jucat fotbal și eu și sunt înnebunit să văd fotbal. În casa mea există doar fotbal. Mă uit la fotbalul italian, fotbalul englez, acum urmăresc fotbalul românesc, văd toate ligile mari.

-De ce nu ai ajuns să joci fotbal profesionist?

Pentru că a venit un moment în care firmele tatălui meu aveau nevoie de mine. A trebuit să-l ajut pe tatăl meu în afaceri și nu mai îmi rămânea foarte mult timp pentru fotbal. A trebuit să mă las când eram foarte tânăr, am fost președinte la un club mic din Spania, am fost mereu legat de fotbal.

-Dar regreți că nu ai ajuns să joci?

Sincer, da, mi-ar fi plăcut să joc la un nivel înalt. Dar sunt mulți jucători care sunt foarte tineri și nu au ajuns să joace. Dar sunt și jucători obișnuiți care datorită muncii și eforturilor pe care le-au depus au ajuns. Așa este viața. Eu am jucat până la 25 de ani într-o echipă de Liga a III-a din Spania, dar deja trebuia să merg în fiecare zi la antrenamente și nu puteam. Aveam firma tatălui meu, munceam, studiam. Am decis să renunț pentru că nu mai puteam.

”Avem o relație bună cu Pere Guardiola, fratele lui Pep”

-Care este relația dumneavoastră cu familia Guardiola?

Avem o relația bună cu Pere Guardiola, fratele lui Pep Guardiola. El are o agenție de jucători, Rufo Collado este foarte apropiat de ei, eu i-am cunoscut când au venit la Granada pentru a gestiona clubul cu proprietarul chinez. Am avut mai multe discuții, o relație normală, bună, dar nu am lucrat direct cu ei. Rufo însă da, a lucrat cu ei, trebuia să găsească și să formeze jucători.

-Pere Guardiola poate aduce jucători în România sau este la un nivel prea înalt pentru asta?

Bine, da. Problema e că în ceea ce privește salariile este foarte dificil să te bați cu ligile de top. Dacă există o altă echipă din prima ligă din Spania, Italia sau Anglia, au alt nume. Noi ceea ce trebuie să le spunem este: ”Uite, aici vei fi o vedetă, vei fi foarte important”. Acest lucru ei nu-l văd. Așa ei aleg să plece la o echipă cu nume și să fie rezerve pentru mai mulți bani sau pentru aceeași bani, chiar dacă nu joacă. Este dificil.

-Care crezi că este cea mai bună echipă din lume în acest moment?

Nu știu să-ți spun. Acum cred că este foarte puternică Bayern, am văzut contra Seviliei, au vestiarul unit, muncesc foarte bine tactic, mi se par cei mai puternici.

-Dar cel mai bun antrenor?

Sunt mulți antrenori buni dar mie îmi place modul de lucru al lui Pep Guardiola. Dar este adevărat că în fotbalul internațional ies antrenori foarte buni. Diego Martinez care este acum la Granada a fost cu mine la Imperio, eu eram președinte acolo, el se ocupa de sectorul juvenil, pentru mine este un antrenor foarte bun, a reușit să califice echipa în Europa, joacă în Europa în acest an, e un merit foarte important.

”Vom crea o marcă a lui Dinamo”

-Poate Dinamo să se ridice la un club de top din Spania ca Barcelona sau Real?

Ceea ce pot să spun este că avem un proiect ambițios, vom munci de la Academie, vrem să implementăm propria noastră idee de joc, de la copilul care abia se apucă de fotbal, să știe atunci când va ajunge la prima echipă filosofia de joc a lui Dinamo. Asta este ideea noastră. Vom crea o marcă a lui Dinamo care va da roade. Va fi puțin spaniolă dar vom ține cont că aici este o competiție foarte dură, unde fiecare echipă poate câștiga, ne vom ocupa mult de alimentație, care este foarte importantă și care aici în România la copii și juniori și în categoriile inferioare nu este controlat. Noi ne vom ocupa de asta foarte bine. Vom introduce o nouă metodologie, alimentație bună și sigur proiectul nostru va fi de succes.

-Ce părere ai despre fotbalul românesc la prima vedere?

Foarte competitiv. Nu este la un nivel de TOP, dar orice echipă poate să-ți ia puncte dacă te relaxezi. O ligă foarte competitivă. Aș putea să o compar cu Segunda Division din Spania. Unde orice echipă poate să câștige, ba ești sus, ba ești jos. O competiție nebună.

-Care crezi că e echipa cea mai puternică acum din România?

Nu am văzut chiar toate echipele. Dar echipele care au un buget mare ar trebui să aibă în teorie și o formație competitivă. Dar eu mă gândesc doar la echipa mea, la ceea ce facem noi și am încredere totală în formația noastră.

-Ce știi despre rivalitatea cu Steaua, acum FCSB?

Nu am trăit până acum niciun derby, dar voi merge sâmbătă asta. Știu că este o rivalitate între cele două echipe și deja se simte acest derby în atmosferă. Dar noi trebuie să credem în echipa noastră și să facem tot să fie cât mai sus.

-Este urât fotbalul fără spectatori?

Da, acest lucru ne afectează pe toți. Pe jucători la nivel de motivație, nu e același lucru când ai un stadion plin cu atunci când joci cu tribunele goale. Este dificil. Dar astea sunt vremurile dificile pe care le trăim și trebuie să ne adaptăm.

”Vreau să mă întâlnesc săptămâna asta cu ministrul Vela pentru a vorbi despre stadion”

-Ce informații ai despre noul stadion care ar trebui să se construiască la Dinamo?

Echipa mea a vorbit cu ministrul, eu aștept o întâlnire cu ministrul săptămâna asta pentru a afla mai multe lucruri. Ceea ce am aflat este că se vor apuca de el la finalul acestui an, proiectul este pregătit, trebuie să scoată la licitație și ideea este să înceapă cât mai repede. Eu vreau să mă întâlnesc cu ministrul pentru a lua o decizie pentru că pentru noi este foarte important terenul. Dinamo trebuie să aibă un stadion propriu, un stadion unde să joace. Nu putem juca o zi pe Național Arena, o altă etapă pe Ștefan cel Mare, trebuie să avem casa noastră.

-Ai văzut stadionul de la Arcul de Triumf. E o soluție provizorie pentru Dinamo?

Da, l-am văzut și poate fi o soluție, da. Vom face o solicitare oficială să jucăm acolo. Cred că va fi puțin mic pentru suporterii noștri, dar cum acum nu se joacă cu spectatori este perfect. E foarte frumos și cu siguranță vom încerca să jucăm acolo.

-Care sunt obiectivele tale personale cu Dinamo?

Să am grijă de echipă, să fac o echipă competitivă, să fac din acest club mai mare decât a fost odată. Profesional și transparent. Trebuie să fie un club de top în Europa și în România. Sigur vom reuși asta cu multă muncă și începând prin a face lucrurile bine de la cel mai jos nivel.

-Cât de sus poate ajunge acest club?

Să fim cât mai sus posibil. Cui nu i-ar place să câștige campionatul. În primul rând pentru acești suporteri minunați care merită asta. Mi-ar plăcea pentru că au suferit foarte mult, văzând clubul cum merge din rău în mai rău. De prea mulți ani fanii suferă. Pentru ei sperăm să ducem clubul cât mai repede foarte sus, să câștigăm trofee.

-Câți bani trebuie să investiți pentru a forma această echipă competitivă?

În ceea ce privește partea economică, vom face o mărire de capital, vom plăti datoriile urgente și dacă echipa se va califica în Europa normal că va crește și bugetul. Acum trebuie să construim totul de jos. În ceea ce privește publicitatea s-au pierdut foarte multe firme. Clubul este abandonat. Trebuie să le dăm încredere acestor firme care nu ne-au mai susținut, s-au făcut multe greșeli. Vrem să recuperăm și toate legendele, veteranii care au luptat pentru Dinamo. Le vom da și spațiul lor în club. Dar trebuie să o luăm pas cu pas. Avem o lună și jumătate de când lucrăm și suntem în fiecare zi în presă și de multe ori în mod negativ. Ceea ce eu le cer suporterilor e să aibă încredere în noi. Este un proiect serios și vom face lucrurile foarte bine și foarte profesionist.

”Clubul este abandonat de firmele care sponsorizau”

-Din ce înțeleg eu voi nu puteați să investiți bani în club fără ca acest audit să fie gata…nu?

Da, sunt niște pași care trebuiesc urmați. Noi am cumpărat clubul, s-au făcut niște transferuri bancare pentru plătirea salariilor din urmă, acum se vor face altele pentru a acoperi ce datorii mai sunt acum și când se va termina acest due diligence vom investi bani. Grupul de investiții nu vrea să facă mărirea de capital fără să știe exact datoriile care sunt și care este situația clubului. Când noi vom știe exact, cel mai probabil în două săptămâni, atunci vom putea. Noi știm ce am cumpărat, știm că există o datorie, dar după aceea, când vom avea acest audit, când vom ști totul clar, trebuie să ne punem la masă cu suporterii, care au 20% și să îi întrebăm ce vor ei, dacă vor să le vândă, nu vor. Trebuie să facem un Consiliu de Administrație și mai departe va fi această mărire de capital cu care trebuie să fim de acord toți pentru a achita toate datoriile și pentru ca clubul să fie sănătos din punct de vedere financiar. Dar nu este ușor. Oamenii cred că doar bagi bani și asta este. Nu e chiar așa. Trebuie să avem un audit, să avem lucruri care într-adevăr se puteau face înainte de cumpărare. Dar am preluat clubul, a trebuit să facem transferuri care erau foarte importante pentru că în mai puțin de două săptămâni începea campionatul. Ne-am axat mai mult pe partea sportivă pentru a face o echipă competitivă care pentru noi era foarte importantă.

-Ce importanță are Rufo Collado în acest proiect?

Rufo Collado este o persoană în care eu am mare încredere. El se va ocupa de tot ce ține de partea sportivă la prima echipă, dar va avea și ajutoare din Spania, are un nou director de Academie, care a venit ieri. Dar este mâna mea dreaptă pentru că am mare încredere în el.

”Dreptul de semnătură îl va avea noul director general”

-Dar Dorin Șerdean?

Nu îl cunosc foarte bine dar mi-a dat acea liniște că pot să am încredere totală în el și de aceea i-am dat acest post prin care în momentul în care eu nu voi fi în București va fi persoana care cu directorul general se va ocupa de acest club. Dorin va fi președintele interimar în momentul în care eu nu sunt în România. Dreptul de semnătură îl va avea directorul general, dar el va fi cel care ne va reprezenta dacă va trebui să mergem undeva, să facem un interviu. Îl va ajuta și pe directorul general.

-Care este imaginea românilor obișnuiți care lucrează în Spania?

Eu cunosc câțiva și aceștia mi se par foarte profesioniști, oameni care merg dintr-o țară în alta pentru a munci, pentru a căuta alte obiective. Mulți oameni mi-au scris despre echipă și m-a surprins câți români sunt în afara României care susțin Dinamo. Sunt magnifici.

-Ți-e teamă de coronavirus? Cum este situația în Spania? Știu că sunt multe cazuri…

Situația este foarte complicată în Spania. Se iau măsuri dar nu știu, față de alte țări la noi e mult mai grav. Tot mai multe cazuri, fac analize. Sunt preocupat din acest punct de vedere. Nu știi dacă poți călători sau nu, eu când am luat bilet să vin în România nu știam dacă trebuie să intru în carantină, există multă incertitudine în acest sens. În România nu pare așa. Am cam obosit puțin. Trebuie să avem grija dar viața trebuie să meargă mai departe.

-Pentru firme este o situația grea?

Da, este complicat pentru toți. Pentru că în Spania cei mai mulți bani veneau din turism și în acest moment este totul blocat.

-Tu cunoști persoane infectate?

Da, cunosc. Chiar și avocatul meu a fost în spital 5 luni, i-a fost foarte rău. Trebuie să luăm măsuri și să avem grijă, dar nu putem să trăim toată viața cu frică. Pentru că altfel nu mai ieși din casă.

”I-am spus fiului meu cel mare că are ușa deschisă la Dinamo. E greu însă să-l conving să plece de la Levante”

-Am văzut că ai o familie foarte frumoasă. Îl aduci pe fiul tău să joace fotbal la Dinamo?

Fiul meu mai mare joacă la Levante, a semnat anul trecut, nu mai trăiește cu noi, locuiește acolo la Academie, a semnat 4 ani cu Levante și i-am spus deja că are poarta deschisă aici la Dinamo. Dar acum este dificil să-l conving. Este foarte concentrat acolo, îi place. Joacă ca extremă și atacant.

-Și pe el o să-l lași să joace fotbal, nu?

Da, pentru mine cel mai important este să-și continue și studiile. Dar la Levante se ocupă în Academie și să meargă să studieze. Asta vom implementa și noi la Dinamo. Este încântat după un an acolo. Să-l scot de acolo este foarte dificil, este foarte fericit acolo.

-Te gândești să te muți în România alături de familia ta?

Cu familia va fi complicat. Copii au școală, au prietenii lor. Dar poate fi o experiență în viață. Dar mi-am propus ca anul viitor să vin aici, să fiu mai aproape de club, de proiect, de echipă, de Academie. Mie îmi place să mă ocup zi de zi de afacerile mele chiar dacă pun profesioniști în fiecare departament.

”Visul meu cel mare este să câștigăm titlul, Europa și să fim zi de zi în ziarele europene”

-Îți place România?

Da, îmi place din ce am văzut. E un oraș foarte frumos Bucureștiul.

-Care este visul tău cel mai mare în fotbal?

Visul meu cel mai mare este să implementez un proiect foarte profesionist și să am mult succes atât cu Academia cât și cu prima echipă. Visul nostru este să scoatem jucători foarte buni din Academia lui Dinamo, să câștigăm titlul, să câștigăm Europa, să fim zi de zi în ziarele europene. Asta este visul cel mai mare pe care-l am.

Dar acest lucru nu-l vom reuși într-un an. Clubul a fost lăsat într-o situație foarte grea la toate nivelurile, trebuie să-l construim, să începem de la 0.

Citește și

Firea, la prezidențiale în 2024? ”Eu asta i-am spus și lui Victor Ponta”