Interpretarea unui analist politic: ”Dacă Patriarhia a vorbit, Iohannis și Guvernul să aibă grijă”

A fost subiectul săptămânii, după reacția Patriarhului Daniel, povestea sa tâlc fiind dezbătută în toate mediile. Analistul politic Sarmiza Andronic a declarat că tensiunile iscate între Patriarhia Română și Guvern, după restricțiile la pelerinajele de la Sf. Parascheva și Sf. Dumitru, ar putea să devină o problemă majoră pentru guvernanți și președintele țării.

”Puterea se joacă cu focul. Biserica Ortodoxă are în acest moment cel mai puternic cuvânt de spus în România. De la Paști, BOR nu a mai spus nimic, a lăsat autoritățile să-și facă treaba. Cred că Patriarhia nu a spus nimic tocmai pentru a nu crea tensiune în societate. Dacă acum Patriarhia a vorbit cred că lucrurile sunt foarte grave și Klaus Iohannis și PNL ar trebuie să aibă foarte mare grijă pentru că românii, dacă nu au reacționat la alte lucruri, cred că în acest moment totul stă pe un butoi cu pulbere, clar, pentru ca va exploda acest lucru. Dacă Patriarhul României este atacat, cu siguranță populația României va reacționa”, a declarat Sarmiza Andronic.

Patriarhului Daniel a comparat restricţiile introduse la pelerinajul de Sfântul Dumitru cu ce s-a întâmplat în ultimele luni ale comunismului în România, când nu li s-a permis credincioșilor să se închine la sfintele moaşte ale sfântului, motivând că în aceeaşi zi, în clădirea de alături (Palatul Patriarhiei n.r.), unde era sediul Marii Adunări Naţionale, ar avea loc o şedinţă importantă.

“Şi astfel, vrednicul de pomenire Patriarh Teoctist a fost obligat să transfere racla de pe Dealul Mitropoliei, de la Catedrală. Dar nu a dus-o prea departe, ci la Biserica Sf. Nicolae Vlădica, care se află aici, jos, în apropiere. Această umilire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost ”răsplătită”, în sensul că, peste câteva luni, regimul comunist a căzut”, a spus Părintele Patriarh.

Citește și

Pleșoianu l-a umilit pe Ciolacu: ”Cu Iohannis e ca vecinul meu, Puiu”

No Comments Yet

Comments are closed