--> -->

Înțelegerea lui Dinamo cu Lucas Alves

Lucas Alves, 31 de ani, este unul dintre jucătorii cu mare experiență din lotul lui Dinamo, inclusiv pe plan internațional, fiind, printre altele, căpitanul lui Luzern, în prima ligă elvețiană.

A fost considerat marea lovitură a lui Dinamo în perioada de mercato estival, ca să-l aducă, clubul din Ștefan cel Mare a ajuns la un acord cu stoperul brazilian, care a început să fie un fotbalist important sub comanda lui Ovidiu Burcă.

Compromisul

Conform Prosport, Lucas a solicitat, prin impresarii săi, o clauză.

Sud-americanul poate pleca, în cazul în care, în pauza de iarnă, are o ofertă convenabilă, în schimbul sumei de 65.000 euro!

Mai mult, dacă fundașul o să rămână în lotul lui „câinilor” până la finalul sezonului, în pauza dintre ediții, Lucas se poate despărți de actuala lui formație, fără ca Dinamo să se poată opune, pentru 130.000 euro.

Nu sunt sume mari, dar trebuie menționat că Lucas a venit gratis și ar fi acceptat un salariu modic, cu mult mai puțin decât ceea ce era obișnuit.

”Altfel, nu venea!”

”Eu am vrut să-l ajut pe Ovidiu Burcă, prietenul meu. Fără această clauză, jucătorul n-ar fi venit. El joacă pe bani mult mai puțini decât a câștigat în carieră și așa l-am convins să semneze cu Dinamo”, a spus Florin Manea, impresarul care a intermediat transferul lui Alves la Dinamo.

”E foarte important pentru echipa să aibă lideri în teren, dincolo de ce încercăm noi și pregătim noi, implicarea unor jucători în momentele grele, devine decisivă.

Aici avem niște jucători care sunt încă foarte tineri, avem jucători cu experiență, dar parcă ne lipseau 2-3 jucători care în momentele grele să ia decizii, să coordoneze întreaga echipă”, a comentat Ovidiu Burca despre Lucas Alves.

În afară de Elveția, sud-americanul a mai trecut prin Grecia, la Lamia, în Arabia Saudită (Al Tai) și în Emirate (Al-Nassr). Înainte de a semna cu Dinamo, fundașul în vârstă de 31 de ani a evoluat în Portugalia, pentru Portimonense, în prima ligă de acolo.

Citește și

Florin Salam la ora confesiunilor: „Am stat vreo 4 ani în acea clasă!”