Întâlnire între români și bulgari pentru măsurile de vacanță: ”Ordin în timp util”

Se apropie startul sezonului estival, care, teoretic, debutează de la 1 mai. În 2020, Bulgaria a fost cea mai vizitată țară de către turiștii români, datorită măsurilor de relaxare și a prețurilor prietenoase. Tocmai de aceea a fost o întâlnire la nivel înalt între oficialii celor două țări spre a regla ultimele detalii în vederea vacanței de Paște. Mulți români și-au programat sejururi la sud de Dunăre.

”La data de 20 aprilie 2021, ambasadorul României în Republica Bulgaria, împreună cu şeful secției consulare a misiunii diplomatice, a avut o întrevedere cu inspectorul şef al sănătăţii publice al Republicii Bulgaria, dr. Angel Kunchev.

În cadrul întâlnirii, a fost subliniată dorinţa unei cooperări strânse între autoritățile sanitare ale celor două state, cu scopul unei mai bune coordonări privind măsurile luate pentru a veni în sprijinul cetăţenilor care intenţionează să îşi petreacă vacanţele în Bulgaria, având în vedere pandemia de COVID-19.

Inspectorul Şef al Sănătăţii Publice al Republicii Bulgaria a precizat că se lucrează la un nou Ordin, care să fie emis în timp util, astfel încât cei care doresc să îşi petreacă vacanţa de Paşte în Bulgaria să fie informaţi pe deplin cu privire la condiţiile ce trebuie îndeplinite pentru petrecerea acestei vacanţe în condiţii de siguranţă sanitară”, au informat oficialii Ministerului Afacerilor Externe prin intermediul unui comunicat.

Citește și

Flavia Groșan, înainte de anunțul pentru noul ministru al Sănătății: ”Tânăr”