Întâlnire de gradul 0 la Kremlin: delegația Hamas la masă cu Vladimir Putin. Invitat special: Iran

O delegaţie a Hamas, gruparea islamistă palestiniană care controlează Fâşia Gaza, se află într-o vizită la Moscova.

A anunţat joi chiar purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, într-o conferinţă de presă, fără a oferi alte detalii, relatează Reuters.

Rusia are legături cu toți ”actorii” din Orientul Mijlociu

Agenţia de ştiri Ria Novosti, care citează o sursă din delegaţia palestiniană, a declarat că Abu Marzook, un important oficial Hamas, se numără printre membrii delegaţiei aflate în vizită la Moscova.

Rusia are legături cu toţi ”actorii-cheie” din Orientul Mijlociu, inclusiv cu Israelul, Iranul, Autoritatea Palestiniană şi Hamas.

Rusia acuză America

Moscova a afirmat în repetate rânduri că actuala criză din Orientul Mijlociu este rezultatul eşecului diplomaţiei americane, şi a cerut o încetare a focului între Israel şi Hamas şi reluarea discuţiilor pentru a se ajunge la un acord de pace.

Totodată, Maria Zaharova a declarat că adjunctul ministrului de externe iranian, Ali Baghiri Kani, se află şi el în prezent în vizită la Moscova şi a discutat cu adjunctul ministrului de externe rus, Mihail Galuzin. Baghiri Kani este principalul negociator iranian în domeniul nuclear.

Citește și

Cât cheltuie Primăria Capitalei pentru Crăciun 2023. Anunțul lui Nicușor Dan