--> -->

Insula în formă de inimă din Mediterană

Unul dintre cele mai interesante insule din Mediterană se află în Croația. Este vorba despre insula în formă de inimă, denumită Galesnjak și supranumită Insula Iubirii.

Insula croată a dragostei este situată în nordul Adriaticii. Este localizată în nordul Dalmației, între Turanj pe riviera Zadar pe continent și insula Pašmana.

Cu numai 0,132 kilometri pătrați suprafață, acest frumos miracol natural a fost descoperit accidental în anul 2009 pe motorul de căutare Google Earth, după care a fost imediat promovat pe canalele de televiziune, cum ar fi CNN și BBC. Întreaga lume a aflat de Galešnjak, cea mai perfectă insula din lume în formă de inimă, care a contribuit în mare măsură la promovarea Mării Adriatice ca o destinație de top pentru vacanțe unice și de neuitat.

Beyonce, Jeff Bezos sau Michael Jordan au fost pe insulă

Aici multe VIP-uri vin să o viziteze, iar Beyonce chiar și-a sărbătorit în acest loc cea de-a 39-a aniversare. Michael Jordan sau șeful Amazon, Jeff Bezos, sunt printre vedetele care au poposit pe această insulă.

Galesnjak, din Croația, este o formațiune spectaculoasă din Marea Adriatică, fiind supranumită ”Insula Iubirii” datorită formei sale, sub forma unei inimi. Pe insulă se găsesc păduri și măslini, dar ea mai este cunoscută și pentru numărul mare de iepuri pentru care insula a devenit un habitat natural.

Insula a devenit una dintre cele mai populare atracții turistice mai ales pentru cererile în căsătorie, dar și pentru declarații de dragoste. În Galesnjak este încă o atmosferă sălbatică și relaxantă deoarece încă nu este locuită.

Cum poți ajunge pe insulă și unde te poți caza

Pentru a ajunge pe insulă trebuie să închiriezi o barcă sau te poți alătura unui grup ghidat din Turanj. Insula nu beneficiază de facilități de cazare, dar există două opțiuni de petrecere a timpului liber pe insulă. Fie beneficiați de un tur al insulei, fie vă bucurați de apele turzoaz ale Mării Adriatice pe una dintre plaje.

Pentru cazare în zonă puteți să căutați în localitatea Dugi Otok sau în Zadar.

O parte din insulă este de vânzare

Rămâne însă de văzut cât această insulă va mai rămâne sălbatică. O bucată de 40.000 de metri pătrați este de vânzare pentru 13 milioane de euro. Noul proprietar va avea posibilitatea dacă are un plan și un design bun, conform legii, să primească de la stat 400 de metri pătrați de teren și 1000 de metri pătrați suprafață subterană pentru contrucție.