Instanța a respins contestația lui IPS Teodosie! Situația arhiepiscopului Tomisului

Judecătorii au respins contestația ÎPS Teodosie, care trebuie să stea în carantină, pe mai departe. Decizia instanței nu este definitivă și poate fi atacată.

Înaltul prelat a transmis un mesaj credincioșilor ieri și le-a transmis că se simte bine, a respins ideea carantinei, dar a spus că se roagă lui Dumnezeu și Maicii Domnului, inclusiv pentru cei ce l-au privat de libertate (detalii aici).

”În rugăciune e cea mai mare libertate”, a transmis ÎPS Teodosie.

De ce a contestat

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a contestat, marţi, la Judecătoria Constanţa, decizia de carantinare a sa, dispusă de Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti.

Potrivit unui comunicat transmis de Arhiepiscopie, ”actul emis de DSP Bucureşti nu este semnat de nimeni, nu indică o persoană împuternicită şi asumată de a emite un act administrativ şi nu are completate cu date câmpurile special destinate identificării persoanei”.

Ca atare, actul ”nu are legalitate, adică el nu există”.

ÎPS Teodosie a cerut suspendarea efectelor respectivei decizii, cât şi anularea acesteia.

Precizări

”Astăzi, 25 ianuarie 2022, a fost depusă la Judecătoria Constanţa acţiunea de contestare a Deciziei DSP Bucureşti de confirmare a carantinării IPS Teodosie, prin avocatul Chitic Mircea-Victor-Daniel. S-a cerut, pe de o parte, suspendarea efectelor Deciziei DSP, iar pe de alta, anularea ei”, se arată într-un comunicat de presă transmis de purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu.

În contestaţie sunt invocate trei motive.

”1. Actul emis de DSP Bucureşti nu este semnat de nimeni, nu indică o persoană împuternicită şi asumată de a emite un act administrativ şi nu are completate cu date câmpurile special destinate identificării persoanei. Ca atare el nu este temeinic, nu îndeplineşte condiţiile formale impuse de lege şi nu are legalitate Adică el NU EXISTĂ. (…) Fără semnătură, actul nu are autenticitate, conform normelor de drept.

2. Actul DSP nu este motivat de fapt şi de drept, deoarece la art.4, lit. i din Hot. CNSU 2/7.01.2022 se prevede excepţia suspendării pentru persoanele care sosesc din state terţe, care participă la evenimente culturale, artistice sau de divertisment, şi care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării.

3. În plus, acţiunea contestă decizia carantinării preventive a celor ce revin în ţară, care sunt presupuşi ca persoane care riscă să infecteze pe alţii. Din moment însă ce testele medicale negative autorizate arată că nu există risc epidemiologic, pentru ce mai sunt carantinaţi cei testaţi negativ? În acest fel, carantinarea devine lipsită de motivaţie”, se specifică în comunicatul menţionat.

Potrivit acestuia, în acţiuni motivate asemănător, Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti şi Tribunalul Prahova au admis contestaţiile şi au anulat deciziile de suspendare.

Începând cu 25 ianuarie, IPS Teodosie a intrat în carantină la sediul Palatului Arhiepiscopal.

Citește și

Dan Negru despre salariul de la Antena 1: ”Cineva de la PRO câștiga de trei ori mai bine”