--> -->

Înmormântarea reginei Elisabeta a II-a, o zi care intră în istorie. S-a încheiat o eră

Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată astăzi, la 11 zile de la deces. Sute de mii de oameni au ieșit pe străzile Londrei să ia parte la procesiune, în timp ce sute de lideri și de membri ai familiilor regale au fost prezenți la Westminster Abbey, acolo unde au avut loc funeraliile de stat.

Ulterior, la capela St George a Castelului Windsor a avut loc o ceremonie religioasă care a început la ora 18:00 și la care au participat 800 de invitați.

Spre seară, în jurul orei 21:30, ora României, familia regală s-a întors la capelă, unde a mai avut loc o ceremonie privată de familie în format restrâns, unde presa nu a mai avut acces.

Regina Elisabeta a II-a, înmomântată alături de prințul Philip

Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată, luni seara, alături de soțul ei Prințul Philip, la Capela Memorială Regele George al VI-lea de la Castelul Windsor, a anunțat Familia regală a Marii Britanii într-un comunicat de presă, potrivit BBC.

”Regina a fost înmormântată împreună cu Ducele de Edinburgh, la Capela Memorială Regele George al VI-lea”, se arată în comunicat.

Ceremonia privată a început la ora 21:30, ora României, și a avut loc într-un format restrâns la care au participat doar membrii familiei.

”Ocazie profund personală de familie”

Regele Charles și familia regală s-au întors la capela St George a Castelului Windsor pentru o ceremonie privată. Ei vor asista la înmormântarea reginei la capela memorială a Regelui George al VI-lea.

Detaliile serviciului nu au fost dezvăluite, Palatul Buckingham numindu-l o ”ocazie profund personală de familie”. Evenimentul care a început la ora 21:30, ora României, nu va fi televizat, potrivit BBC.

Regina va fi înmormântată la capela memorială regele George al VI-lea, aflată lângă capela principală St. George. Suverana a comandat capela memorială în 1962 şi a denumit-o după tatăl său.

Regele George şi soţia sa, Regina Mamă, sunt înmormântaţi acolo, împreună cu fiica lor mai mică, prinţesa Margareta.

O filă de istorie

Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată la ora 21:30, ora României în cadrul unei ceremonii private la capela memorială St George din Palatul Windsor, moment ce va încheia funeraliile acesteia.

În același loc, sunt înhumați tatăl reginei, regele George al IV-lea, bunicul său, George al V-lea şi străbunicul său, Edward al VII-lea.

Soțul reginei Elisabeta a II-a, Prinţul Philip, care a murit în 9 aprilie 2021, a fost înhumat în cripta ”Royal Vault”, pentru a putea fi îngropat astăzi odată cu suverana.

Regina şi soţul său, Prinţul Philip, au devenit membri ai Ordinului Jartierei – cel mai înalt ordin cavaleresc din Marea Britanie – la capela St. George, în 1948.

Sceptrul și coroana luate de la Regină pentru ultima dată

Coroana, globul suveranului și sceptrul – simbolurile puterii și guvernării monarhului – au fost luate de pe sicriul reginei și așezate pe altar.

Lordul Chamberlain, cel mai înalt demnitar din Casa Regală, și-a rupt „Bagheta de serviciu”, semnificând sfârșitul serviciului său față de regină, și a așezat-o pe sicriu.

Citește și

Prelungirea subvenţionării preţului carburanților s-ar putea face doar la motorină. Detalii