Incredibil: cum a fugit Cătălin Chereheș din țară! Ce act a folosit. Polițist anchetat, avea ”21 de ani de experiență”!

Cătălin Cherecheş, condamnat la cinci ani de închisoare, a fugit din ţară prin punctul de frontieră Petea.

Luat de la fotbal!

Primarul orașului Baia Mare a părăsit țara vineri dimineață, înainte de a se da sentința. El a folosit actul de identitate al unei rude și a reușit să treacă frontiera.

Acum, un poliţist de frontieră este anchetat în acest caz. Cherecheş e condamnat pentru luare de mită fiindcă ar fi încasat de la o persoană din cadrul CS Fotbal Club Municipal Baia Mare suma de 70.000 de lei.

Banii ar fi fost dați pentru ca insituția pe care o reprezenta Cherecheș să finanțeze clubul de fotbal.

Scenariu de film

Cherecheş se afla pe locul din dreapta şoferului, într-un taxi, și ambele persoane din mașină au arătat la graniță buletine românești. Dar, cartea de identitate arătată de edil aparţinea unei rude care nu locuieşte în România!

Polițistul a verificat buletinul în sistem, i l-a transmis polițistului maghiar și apoi a permis mașinii să între pe teritorului Ungariei.

Explicații oficiale

„Acesta a fost dat în urmărire naţională la ora 10:21. Ulterior, la ora 18:00 a fost dat în urmărire internaţională, mandat validat în sistemul de informaţii Schengen la ora 18:50, fiind emis un mandat european de arestare.

Având în vedere informaţiile potrivit cărora Cherecheş Cătălin ar fi ieşit din ţară, am dispus în timp operativ constituirea unei echipe de verificare constituită din şefi ai structurilor din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei, direct responsabili de situaţie.

În mod concret, au fost valorificate informaţiile furnizate de IGPR prin intermediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş, sens în care au fost efectuate verificări în punctele de trecere a frontierei situate la graniţa cu Ungaria privind traficul autovehiculelor şi al persoanelor pentru a identifica posibile mijloace de transport în care bărbatul căutat ar fi putu ieşi din ţară.

Din analiza tuturor datelor obţinute s-au stabilit următoarele aspecte: Cherecheş Cătălin a ieşit din ţară prin frontiera cu Ungaria, prin punctul de trecere Petea, la ora 7:49, folosind o altă identitate aparţinând unei rude, o persoană de sex masculin”, a anunţat şeful Poliţiei de Frontieră, chestorul Victor Ştefan Ivaşcu, potrivit News.ro.

Șeful Poliției de frontieră, despre polițistul care l-a lăsat pe Cherecheș să iasă din țară: „Nu îşi închipuie cum s-a putut întâmpla”

Chestorul de poliţie Victor Ştefan Ivascu, şeful Poliţiei de Frontieră, a explicat ce se întâmplă cu cel care i-a permis lui Cherecheș, care a mai avut probleme cu legea, să iasă din țară.

„La nivelul ITPF Sighetu Marmaţiei a fost dispusă declanşarea cercetării prealabile faţă de agentul de poliţie de frontieră în vedea stabilirii existenţei unei abateri disciplinare. Precizez că am dispus efectuarea de instructaje şi verificări la nivelul întregii ţări în toate punctele de trecere a frontierei pentru a ne asigura că astfel de situaţii să nu se mai repete.

Vă mărturisesc că am văzut, nu documentele, dar am văzut pozele, există o asemănare, exact cum am precizat, însă nu scuză, trebuia să fie identificat şi colegul care era la acea tonetă în postul de control trebuia să realizeze această neconcordanţă între documentul prezentat la control şi persoana aflată în vehicul. Nu au acelaşi nume de familie.

Documentul prezentat la control a fost unul real, nu unul falsificat. Acel document, este verificat prin aparatura pe care o are dacă ar fi fost falsificat, aparatura ar fi arătat cest lucru. Vă mărturisesc cu cea mai mare sinceritate faptul că însuşi poliţistul de frontieră nu îşi închipuie cum s-a putut întâmpla, de fapt, la momentul acesta crede că nu s-a putut să se întâmple aşa ceva având în vedere că este o persoană notorie, intens mediatizată în ultima perioadă, dumnealui spune că s-ar fi recunoscut, dar sunt aspecte pe care noi le vom trata cu maximă serozitate în cercetarea disciplinară pe care o avem.

Acesta a menţionat că poliţistul care a făcut controlul are o experienţă „foarte bună, 21 de ani de experienţă, din informaţiile pe care le am de la colegul meu de la Sighet cu multe depistări, cu multe realizări, fără astfel de incidente până acum”, a spus Victor Ştefan Ivascu, şeful Poliţiei de Frontieră.

Citește și

Ciprian Marica susține că a fost șantajat cu celebra filmare în prosop: „Am zis: «Dă-o!»”