Închisoare pentru părinții care nu-și lasă copiii la școală. Vezi cine propune asta

Daniel Funeriu, fost Ministru al Educației, a scris pe Facebook că rezultatele de la Evaluarea Națională reprezintă un mare eșec, pe care l-a anunțat de ani buni.

Suntem în mijlocul unui cataclism educațional. L-am prevăzut din 2014, când spuneam că suntem în punctul unei rupturi ireversibile. Mulțumiți-i lui Ponta!“, a scris Funeriu. El are și câteva soluții pentru încercarea de redresare a Educației românești. Una dintre ele este drastică:

“- ultracentralizarea cu ultraduritate a controalelor și inspecțiilor pentru a asigura disciplina profesorilor, directorilor și părinților

– obligativitatea profesorilor ”buni” să formeze profesori din rural

– acționat necruțător cu părinții care își deșcolarizează copiii (aș face ca în Germania, pedeapsă inclusiv cu închisoarea pentru cazurile grave (nu-mi veniți cu ”oooh, dar asta e cultura unora”)). Trecerea clasei a IX-a la ciclul gimnazial și prelungirea anului școlar cu o lună. Nu mai vreau să văd prima și ultima săptămână pierdute cu bla-blauri.

– sancționarea foarte dură a primarilor care nu asigură un minim din punct de vedere al infrastructurii în rural. Nu mai cred în măsuri ”sociale” pentru ”defavorizați”. E momentul să tragem linie și să constatăm eșecul acestor măsuri. Aș menține doar acordarea de hrană și rechizite”.

Citește și

Tradiții și superstiții de Sf. Petru și Pavel. Ce se poate face azi

No Comments Yet

Comments are closed