Incendiu la Spitalul ”Marius Nasta” din Capitală! Arafat: ”Nu era foc cu flacără!”. Ce se întâmplă cu pacienții

Mobilizare de forțe de intervenție la Spitalul ”Marius Nasta” din București, la o unitate mobilă ATI, a anunțat Antena 3. Pacienții sunt evacuați.

Un incendiu a fost anunţat duminică seară la secţia mobilă ATI de la Institutul Marius Nasta, unde sunt internaţi aproximativ 6-7 pacienţi.

Șeful DSU Raed Arafat a declarat duminică seară, la Antena 3, că echipele de intervenție care au fost chemate la Spitalul Marius Nasta din București, la alertă de incendiu, nu au găsit focul cu flacără în ”tirul ATI”.

”Nu era foc cu flacără în tirul ATI. Probabil, a fost ceva la exteriorul tirului. Echipele sunt acolo la acest moment, nu sunt probleme. O sa aflăm care e cauza fumului. Probabil, pacienții vor fi relocați’”, a zis Raed Arafat.

Conform IGSU, un ventilator extern scoate fum şi zeci de echipaje de intervenţie se află la unitatea medicală. Zeci de pompieri se află la fața locului. Șapte pacienți au fost evacuați.

Din primele informații, incendiul ar fi izbucnit din cauza unui ventilator aflat pe unitatea mobilă ATI de la Spitalul Marius Nasta. Fumul a fost văzut în jurul orei 22:30 și au fost alertate autoritățile.

În interiorul unității se aflau șapte pacienți Covid, dintre care cinci sunt intubați. Pacienții au fost evacuați și probabil au fost mutații în alte spații.

La fața locului se află opt autospeciale de stingere, autoscara, opt echipaje SMURD și unitate de terapie intensivă mobilă.

Citește și

Marcel Ciolacu sau de ce PSD nu trimite oameni în Valea Jiului: ”Nu alimentăm bombe sociale!”