Incendiu la Porțile de Fier 1: care este situația, în prezent

Un incendiu violent a izbucnit joi seară, 1 februarie, la un transformator electric care apariține de Hidrocentrala Porţile de Fier 1, în localitatea Gura Văii, din judeţul Mehedinţi.

Nicio victimă

La fața locului au intervenit pompieri din mai multe județe care au reușit să stingă incendiul. Nu au fost înregistrate victime, informează IGSU.

Incendiul de la Hidrocentrala Porţile de Fier 1 a fost lichidat, anunță IGSU. Întrucât temperaturile în zona de intervenţie sunt foarte ridicate, echipajele de stingere acţionează pentru răcirea întregii zone, astfel încât uleiul din transformator să nu se reaprindă.

Incendiul a fost localizat, iar pericolul extinderii flăcărilor la vecinătăți a fost eliminat, anunțase IGSU cu o oră mai devreme. „Se acționează în continuare pentru lichidarea incendiului. Nu sunt victime”, au transmis autoritățile.

Primele informații oficiale

La fața locului au fost trimise mai multe echipaje de pompieri. La acest moment, nu sunt consemnate victime.

„Din informaţiile deţinute la acest moment, incendiul se manifestă violent, cu flacără deschisă. Pentru optimizarea misiunii de răspuns, la faţa locului au fost alocate 4 autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi 1 ambulanţă SMURD”, a transmis IGSU.

De asemenea, în sprijinul echipajelor mehedinţene s-a dispus suplimentarea forţelor de intervenţie cu o autospecială de stingere de la ISU Caraş-Severin, două autospeciale de stingere de la ISU Dolj, o autospecială de stingere de la ISU Gorj şi o autospecială cu pulbere de la ISU Timiş.

Citește și

Premierul Ciolacu despre miniștrii PNL și PSD: ”Funcționăm ca o echipă. De aceea, câteodată, mi-e ciudă când apar știri pe surse”