--> -->

Încă un ex-dinamovist continuă în Liga 1. L-a luat Mihalcea!

Andreas Mihaiu, 23 de ani, a semnat în această seară cu Chindia Târgoviște, va continua și el în Liga 1, după ce Adrian Mihalcea a decis să-l coopteze în echipa lui.

Mihaiu continuă șirul numeros de jucători care au retrogradat cu Dinamo, dar va juca în continuare în primul eșalon din România. În urmă două săptămâni, aripa dreaptă a pus capăt relației de 7 ani pe care a avut-o cu ”câinii roșii”.

”Clubul meu preferat”

”A fost clubul meu preferat de când eram mic. Îmi plăceau culorile, atmosfera de pe stadion și fotbaliștii care pe atunci făceau spectacol pe teren. Când am semnat cu Dinamo, mi-am îndeplinit un vis.

Am fost foarte frustrat pentru că n-am putut ajuta mai mult în acest ultim an. Două accidentări m-au ținut pe loc ceva timp, apoi am jucat foarte puțin și doar mă uitam neputincios”, a declarat Mihaiu într-un interviu GSP în urmă cu două săptămâni.

”Amatorism dus la extrem”

”Multa lume este de vină. Este un subiect despre care s-ar vorbi zile întregi și tot nu s-ar ajunge la un răspuns clar. Dar părerea mea este că de la apariția acelor spanioli totul a luat-o razna.

N-a fost alegerea mea să nu continui! S-a terminat campionatul și nu m-a sunat nimeni din club pentru a-mi propune un nou angajament. Pe 30 iunie mi s-a terminat contractul. Am stat șase ani la Dinamo.

Am cunoscut oameni foarte buni la club care m-au sprijinit atât pe mine, cât și pe ceilalți jucători. Persoane cu suflet mare, care chiar își doreau să ajute clubul, dar au fost huliți și îndepărtați nu știu din ce cauze. Domnul Prunea, Danciu, George Trandafir, toți antrenorii care au fost în toată această perioadă cât am fost eu la echipă.

Oameni care chiar își doreau ceva pentru club, care erau acolo cu inima deschisă, dar, după părerea mea și din ce am trăit, cine voia binele clubului și era corect parca era văzut de unii și de alții ca dușman și infractor. Dar peștele de la cap se împute… Si să-ți răspund raportându-ma la ultima perioada și la ultimii oameni care au fost și încă sunt prin club: absolut niciun sprijin.

Nu mai zic de condițiile care sunt la echipa a doua și la juniori. Nu ai cum sa faci performanță si să ai pretenții ca tinerii de 16-17 ani să facă față la nivel de Liga 1 când tu nu dai nici măcar o masă înainte de un meci la Liga 3 sau la juniori. Când tu nu asiguri un teren decent de antrenament și te pregătești pe bitumul de la „Granitul”, pentru că nu-l poți numi sintetic. Pot să vă ofer un exemplu concret.

”Nu-i lăsau să facă duș la mine”

Băieții de la U19 care au ajuns în semifinala Ligii Elitelor au făcut două antrenamente pe iarbă la Săftica înainte de turneul final și nu erau lăsați sa se schimbe în vestiarele noastre. Nu-i lăsau să se ducă la sala de forță înainte sau după antrenament! Nu-i lăsau să facă duș după antrenament în vestiare sau în camerele de la Săftica.

Le-am zis unor băieți să facă baie la mine în cameră și a doua-a zi mi s-a atras atenția că trebuie să anunț conducerea înainte și abia după să-i las pe băieți la mine în cameră să facă baie! Parca erau niște infractori care făceau antrenament pe ascuns. Mi s-a părut ceva incredibil, ceva absurd și amatorismul a fost dus la extrem”, a declarat Mihaiu, care a marcat de 2 ori în 49 de meciuri pentru Dinamo.

Citește și

ÎPS Teodosie merge pe câmp să facă rugăciuni de ploaie: ”Voi ieși”