--> -->

Încă o mână de ajutor pentru Dinamo

Dinamo a câștigat sâmbătă la prânz, scor 2-1 cu Metaloglobus, la Clinceni, fiind singura echipă din această rundă care s-a impus în deplasare.

Până acum a fost o etapă care a prins de minune ”câinilor”. Mai ales după eșecul de vineri al lui Poli Iași de la Slatina.

Oricine poate bate pe oricine

Alte două contracandidate la top 6 s-au împiedicat astăzi. Șelimbăr a fost măturată la Baia Mare, scor 0-3, acolo unde Dinamo a obținut un punct, scor 1-1.

Totodată, Unirea Slobozia s-a împotmolit pe propriul teren, scor 0-0 cu codașa Politehnica Timișoara.

Sunt două rezultate care ajută indirect Dinamo, în acest moment, înaintea meciurilor de luni (CSA Steaua – Oțelul Galați și Buzău – Progresul Spartac), alb-roșii se află pe poziția a 11-a cu 16 puncte, dar distanța față de primul loc de play-off, deținut de Unirea Slobozia, este de doar 3 puncte.

Totuși, joi, de la ora 17:00, la Giurgiu, urmează un meci extrem de important, contra echipei pe care Ovidiu Burcă a promovat-o în eșalonul secund. Slatina a învins pe Poli Iași, este și ea o candidată la play-off, cel puțin teoretic, fiind pe locul 7, cu 18 puncte. Continuă să fie un sezon deschis oricăui rezultat, cea mai bună dovadă fiind faptul că liderul actual al clasamentului este Unirea Dej!

Ce a spus Burcă după victorie

”Am întâlnit o echipă bună, care a pierdut în ultima etapă la Iași în ultimele minute. Știam că ne va aștepta un meci foarte greu, dar majoritatea timpului am controlat meciul, așa cum ne dorim, chiar dacă gazonul vedeți cum a arătat. Ultimele minute au fost trăite la maxim, au fost probleme cu capete sparte, trei arcade sparte, nu trebuie să ne plângem, mă bucur că am rezistat până la final.

Chiar dacă aveam doi oameni mai puțini, asta înseamnă Dinamo, toți când joacă cu Dinamo ,toți vor să ne bată, să ne ia inimile din piept și să ne pună la masă de duminică, să povestească nepoților cum a fost. Trebuie să răspunzi cu aceiași intensitate, mă bucur că băieții au înțeles asta, trebuie să jucăm la intensitate, toate echipele se mobilizează. Dacă e cu sânge, vărsăm sânge, dar asta înseamnă Dinamo.

Toată lumea când joacă cu Dinamo, e momentul lor când vor să se afirme, eu nu acuz pe nimeni, toți prin mijloacele și metodelele vor să câștige. Vin cu linia mai în spate, încearcă să facă fel și fel de strategii, noi trebuie să fim pregătiți, teren prost, vreme rea sau bună, trebuie să câștigăm meciurile. Mă bucură spiritul pe care îl are echipa, l-am scos în evidență în ultimele meciuri, asta ne aduce punctele.

La Bordusanu nu știu exact, are o problemă la genunchi, îmi doresc să fie bine. Din cauza asta nu sunt prea bucuros, nu știu ce s-a întâmplat, sperăm să fie bine, e un tânăr de mare viitor și sper să îl avem alături de noi”, a declarat Burcă la finalul partidei contra celor de la Metaloglobus.

Citește și

Mihai Bobonete și-a uimit soția. Cum a anunțat-o într-o zi că vrea să divorțeze