În urmă cu trei ani era la Dinamo, acum este pe lista lui Xavi pentru Barcelona

Aleix Garcia (26 de ani), între octombrie 2020 și ianuarie 2021 legitimat la Dinamo, este ținta numărul 1 a unui colos european, FC Barcelona, în fereastra de transferuri din această iarnă!

La începutul sezonului 2020/2021, grupul de spanioli care o cumpăraseră pe Dinamo de la Ionuț Negoiță a reușit să facă o serie de transferuri impresionante. Poate cea mai de impact mutare a fost aducerea lui Aleix Garcia, mijlocaș ce trecuse prin curtea lui Manchester City.

Ținta numărul 1 a Barcelonei

Aleix nu a jucat mult la Dinamo, doar 8 meciuri, apoi a revenit în țara natală. În acest sezon a atins apogeul carierei, fiind piesă de bază la Girona, echipa-revelație din Spania, locul 2, la egalitate de puncte cu liderul Real Madrid.

Evoluțiile foarte bune din elita Spaniei l-au propulsat pe Aleix pe lista de transferuri a Barcelonei. Un jurnalist catalan apropiat de FC Barcelona, Gerard Romero, a anunțat că „Aleix Garcia este prioritatea Barcelonei în mercato de iarnă. Clubul caută o formulă prin care să-l transfere imediat”.

Barcelona se gândește să îi propună Gironei o sumă de bani și un fotbalist la schimb, acum rămâne de văzut dacă alb-roșiii ar fi dispuși să renunțe la un om de bază precum Aleix Garcia, având în vedere că luptă pentru o performanță uriașă, clasarea pe un loc de Champions League, dacă nu chiar titlul!

Aleix Garcia: „Mi-ar plăcea să joc la Barcelona”

Sursa citată mai scrie că „jucătorul îl încântă pe Xavi, celor de la Barcelona le-au plăcut foarte mult cuvintele lui”.

La ce se referă? De curând, Aleix Garcia a afirmat că „mi-ar plăcea să joc la Barcelona. Este clubul pe care l-am urmărit și simpatizat de copil, mereu mi-a plăcut”.

Antrenorul lui, Michel, l-a pus la punct pentru acea mărturisire: „A făcut o greșeală. Asta este. Mesajul meu, inclusiv pentru fani, este următorul: sper că aici toată lumea e cu Girona. Am nevoie de oameni care sunt sută la sută pentru Girona”.

Xavi: „Îmi place Aleix, are nivelul necesar pentru a juca la Barcelona”

În urmă cu aproape 3 săptămâni, înainte de Barcelona – Girona 2-4 în La Liga, antrenorul blaugrana, Xavi Hernandez, a vorbit la superlativ despre Aleix Garcia, autor a 3 goluri și 4 pase decisive în acest sezon.

„E un fotbalist care-mi place. Face un sezon excelent. Are multă calitate tehnică și are nivelul necesar pentru a fi aici, pentru a juca la Barcelona”, a spus Xavi.

Citește și

Cât a primit Loredana Groza să pozeze goală în Playboy