În sfârșit, vești bune. Vezi când vor scădea cazurile de Covid-19

Ultimele zile au adus o creștere alarmantă de noi cazuri de infectare cu noul Coronavirus. Ieri s-au anunțat aproape 700 de infecții pe teritoriul României. Epidemiologul Molnar Geza este convins că acest trend nu va mai dura mult.

“Sunt optimist. Anticiparea mea este că şi acest al doilea vârf va fi depăşit în maxim două săptămâni şi va începe fără nicio discuţie o scădere. În momentul de faţă nu discutăm de o stare epidemică generală pe întreg teritoriu al ţării sau respectiv la întreaga populaţie a României.

Suntem la o redeşteptare a valului sau respectiv o revenire a valului, care, în momentul de faţă, circulă prin focare, pentru că jumătatea din cazuistica înregistrată în ultimele două săptămâni arată o creştere de 34%, după datele OMS. În cele 14 zile anterioare zilei de data de 9 iulie, am înregistrat o creştere de 38% şi indicele de reproducere este 1,1%, care nu este favorabilă. Fără nicio discuţie, ar fi ideal să fim sub 1, dar nu este nici atât de prăpăstios, încât să ne facem alte gânduri decât aceea de a respecta fiecare individual mijloacele posibile de protecţie, pentru că aici nu există niciun tratament specific”, a spus Molnar Geza la Digi24.

Citește și

Soția lui Viorel Cataramă despre ”legea carantinării”: ”Ceaușescu ar fi râs cu lacrimi”. Mesajul vehement al medicului Adina Alberts

No Comments Yet

Comments are closed