--> -->

În sfârșit, cifre pozitive pentru Dinamo. Iată detaliile

Dinamo a avut un final foarte bun de sezon, fiind la două puncte de play-off, cu trei etape înainte de finalul sezonului regulat.

Luptă teribilă

”Câinii” antrenați de Ovidiu Burcă au încheiat ediția de toamnă cu o victorie sub Tâmpa, care dă speranțe, pe plan sportiv, pentru primăvara 2023. Aceasta dacă se rezolvă și problemele financiare ale clubului. Va fi o concurență uriașă pentru play-off, inclusiv Slatina, locul 11, la 4 puncte de FC Buzău, locul 6, sperând să dea lovitura.

Într-o perioadă gri din punct de vedere financiar și chinuită de datorii, gruparea din Ștefan cel Mare a publicat pe pagina oficială de facebook detalii despre datele statistice unde Dinamo este în top, explicând de ce în ultimele luni de campionat rezultatele nu au fost deloc întâmplătoare.

Explicațiile

”Planul sportiv a adus multă satisfacție și speranță suporterilor dinamoviști în ultima perioadă, deși începutul campaniei de Liga 2 a adus un bilanț de 2 victorii și 5 înfrângeri în primele 7 meciuri disputate de Dinamo. Organizația sportivă Dinamo crede cu tărie în prioritizarea și folosirea cifrelor, statisticilor și indicilor analitici pentru a contextualiza performanța echipei din teren.

În ciuda faptului că management-ul actual a preluat clubul și a început pregătirea actualului sezon foarte târziu, cu aproximativ 5-6 săptămâni după contracandidatele din Liga 2 și implicit al întârzierii implementării modelului de joc al staff-ului tehnic și al deficitului de coeziune și de pregătire fizică, din punct de vedere al indicatorilor de performanță, din cele 20 de cluburi din Liga 2, Dinamo se clasează foarte bine:

– Locul 1 la expected points (xPts) din Liga 2 – 28,5 puncte – dacă jucătorii noștri și jucătorii adversi își converteau ocaziile de gol la nivel mediu, Dinamo ar fi avut aproximativ 28 puncte în clasament.

– Locul 1 la expected goals (xG) – 23,2 goluri – dacă jucătorii noștri își converteau ocaziile de gol la nivel mediu, Dinamo ar fi avut aproximativ 23 de goluri marcate.

– Locul 4 la expected goals against (xGA) – 13,55 goluri – dacă jucătorii adversi își converteau ocaziile de gol la nivel mediu, Dinamo ar fi avut aproximativ 14 goluri încasate.

– Locul 2 la expected goals difference (xG diff/NET xG = xG – xGA (expected goals against)) – +9,6 goluri (după FC Buzău cu 10,3)

– Locul 1 la expected goals per shot (xG/shot) – 0,133 xG/shot – jucătorii clubului și-au creat ocazii din poziții cu șanse ridicate de gol.

– Locul 1 la expected goals per shot against (xG/shot against) – 0,076 xG/shot – jucătorii adverși au fost nevoiți să șuteze din poziții dificile.

– Locul 1 la posesia balonului – 59,6%. – cu 3,6% peste locul 2!

– Locul 3 la numărul de atingeri ale balonului în careul advers – 283 (după CSA Steaua cu 299 și Csikszereda Miercurea Ciuc cu 293).

– Locul 1 la intensitatea duelurilor (cele mai multe dueluri, deposedari și intercepții/minut al posesiei adverse) – 8,1/minut – Dinamo a fost cel mai agresiv club la recuperarea posesiei.

– Locul 1 la numărul paselor reușite/meci – 423 pase/meci

– Locul 1 la acuratețea paselor – 81,9%

– Locul 2 la PPDA (Passes allowed Per Defensive Action) – 6,89 (după Poli Iași, cu 6,19) – al doilea cel mai bun club la restricționarea construcției adversarilor.

– Locul 1 la faulturi suferite – 242
Informațiile statistice sunt preluate de pe platforma de recrutare și analiză www.wyscout.com”, a anunțat clubul Dinamo.

Citește și

Școala reîncepe cu triaj zilnic. Lista cu obligații transmise școlilor