În ce eroare este Nelu Tătaru când se anunță creșterea numărului de cazuri infectate cu COVID-19

Da, conform statisticilor și cifrelor oficiale, a crescut numărul de cazuri și de victime COVID-19. Și în această dimineață s-au anunțat trei noi decese, dar persoanele respective sufereau și de alte afecțiuni. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că sunt 1.308 morți.

În schimb, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, este într-o eroare. De exemplu, joi, au fost anunțate 238 de cazuri noi de coronavirus. Doar că pentru depistarea lor au fost efectuate aproximativ 14.000 de teste, în condițiile în care în zilele cu sub 150 de cazuri anunțate oficiale se făceau doar 5.000 de teste. Creșterea numărului de cazuri e influențată și de cea a numărului de teste! Media a omis în parte acest lucru, jurnaliștii de la stiripesurse.ro au observat acest detaliu.

“Ieri, a fost prima zi în care am avut un număr de peste 200 de cazuri noi în peste 24 de ore. Dar trebuie să urmărim o dinamică măcar trei sau patru zile. Avem sub 200 cazuri la Terapie Intensivă”, a declarat Nelu Tătaru. Aceeași strategie a fost folosită pe toată durata pandemiei. Dacă la început România făcea 3.000 de teste pe zi și raporta 300 de infectați, în luna aprilie s-a ajuns la circa 8.000 de teste pe zi, iar numărul infecțiilor noi a rămas la 300 – 350, informează sursa citată. Trebuie făcută o corelare între numărul de cazuri și numărul de teste.

Citește și

Lovitură teribilă! Cine mai pierde din anularea marilor festivaluri din România. Cazul Electric Castle

No Comments Yet

Comments are closed