În ce condiții vor putea merge românii în concediu în Bulgaria. Sezonul estival începe de la 1 mai

Sezonul turistic de vară al Bulgariei urmează să se deschidă pe 1 mai, conform planurilor guvernamentale ale acestei țări, care au ca scop primirea turiştilor în staţiunile de la Marea Neagră.

Cum se poate merge în concediu? Dacă sunt fie vaccinaţi împotriva COVID-19, fie s-au recuperat, fie prezintă un test PCR negativ, informează DPA.

Măştile faciale vor fi, de asemenea, obligatorii în această vară pentru oricine stă în zone comune închise şi trebuie menţinută distanţarea socială, a declarat luni Ministerul Turismului din Sofia.

Pe plajă, o umbrelă poate fi folosită de cel mult două persoane sau de membrii unei singure familii. De asemenea, se vor aplica numeroase alte reglementări de igienă, dar foarte multe au existat și în 2020.

Industria turistică a Bulgariei a fost puternic afectată de pandemia de coronavirus în 2020. Numărul călătorilor din străinătate, care sunt esenţiali pentru industrie, au scăzut, iar turiştii interni nu au putut compensa enormele pierderi. Totuși, românii au luat cu asalt Bulgaria anul trecut, și datorită prețurilor prietenoase, preferând țara vecină în detrimentul Greciei, unde erau restricții mai severe.

Înainte de pandemie, turismul a generat 12% din produsul intern brut al celei mai sărace ţări din UE, așa cum e considerată Bulgaria.

Citește și

Dinamo a rezolvat o mare problemă