--> -->

În ce condiții s-ar întoarce Ionuț Negoiță la Dinamo! Mesaj acid pentru actualii conducători: ”Și dacă retrogradează?”

Ionuț Negoiță a vândut pachetul majoritar de acțiuni la Dinamo în 2020, iar din acel moment a revenit și mai puternic pe piața imobiliarelor. De aproape două decenii este un nume important în construcția și dezvoltarea ”rezidențialelor”.

Omul de afaceri de 49 de ani a explicat într-un interviu acordat GSP în ce situații ar putea să se întoarcă la Dinamo.

Momentan, este unul dintre sponsorii celor de la FC Voluntari, în baza unei mai vechi colaborări cu Bogdan Bălănescu, fostul conducător dinamovist.

”Mi-aș dori ca Dinamo să se salveze, dar trebuie 5-6 transferuri solide”

”(Cei de la Dinamo v-au bătut la ușă?) N-am primit nicio solicitare, nu e nimic de acolo, nicio inițiativă, probabil, au completat spațiul alocat sponsorilor.

Mă mai uit la câte un meci al lui Dinamo. În rest, n-am nicio relație. Am văzut entuziasm la jocul lui Dinamo. Jucătorii își doresc să joace bine, mulți sunt tineri, crescuți din perioada când eram acolo. Văd și la alte echipe din România jucători ce-au fost la Dinamo în perioada mea. Pentru rezultate mai bune, trebuie jucători mai cu experiență la Dinamo.

E o vorbă: mai ușor e să ajungi sus decât să te menții! Mi-aș dori ca Dinamo să se salveze dar, în situația actuala, șansele sunt către zero. Dacă se petrec lucruri pozitive la iarnă și se face treabă serioasă, transferuri solide, 4-5-6 jucători, șansele de a se salva cresc. Dar trebuie să se întâmple ceva la Dinamo, pentru asta trebuie transferuri. Lotul mi se pare subțire numeric și calitativ”, a comentat Ionuț Negoiță pentru sursa citată.

„Nu știu să aibă un business solid, care să producă”

”Ce părere vă fac conducătorii clubului?”, a fost întrebat Negoiță.

”N-am nicio părere. În fotbal, te uiți la rezultate. Iar rezultatul este consecința investițiilor făcute și a managementului. Rezultate n-am văzut, investiții nu… Management fără bani este complicat, aproape imposibil.

Nu știu să aibă un business solid care să genereze resurse financiare. Nu știu să fie bani, un business care să producă.

(Care ar fi șansa lui Dinamo?) Să vină niște oameni care au bani și să fie dispuși să investească. Altfel, nu va avea viață lungă.

Am înțeles că sunt persoane care vor să investească în fotbal, cu afaceri prospere. Dar la Dinamo e complicat, când cine bagă bani nu decide ce face cu banii lui. Dar sperăm să fie bine.

Noul stadion ar genera o sursă de venit. Înțeleg că la Craiova stadionul generează în jur de un milion de euro, ceea ce nu e de neglijat. Generează entuziasm, ai identitate. Stadionul e important în ecuația asta. Care mai sunt noutățile cu stadionul?! Nu știu în ce măsură se poate face o asociere cu CS Dinamo.

Și nivelul echipei trebuie să crească, apoi suporterii vin cu drag la stadion când sunt rezultate. Vor să vadă că echipa favorită mai și câștigă, că și contează în competiție. Un stadion nou, propriu, va crea interes, investitori interesați, dacă găsește un cadru propice, rezonabil. Adică nu doar să punem bani și să decidă alții! Adică niște loje elegante, am fi destul de mulți oameni de afaceri dinamoviști… Cu loje închiriate sau cu cote mai mici sau mai mari de acțiuni, ca să facem parte dintr-o poveste. Ar fi o soluție, ar conta.

(Vă gândiți să faceți din nou parte din „povestea Dinamo” în viitor? Ca acționar) Nu exclud! Nu exclud. Dar măcar să înceapă lucrările la stadion. Ar fi 5-7-10 persoane interesate dacă ar exista o perspectivă. Dar așa… Nu există o casă proprie. La noul stadion poți avea loja ta, câteva zeci de mii de euro, să fie pentru Dinamo, mergi când vrei sau o dai prietenilor. Se reconstituie un club de oameni care se întâlnesc”, a mai spus Negoiță.

„Salvatori, în ce sens?”

În momentul prezentării, apoi, ulterior, în câteva situații, Andrei Nicolescu și Eugen Voicu s-au prezentat ca salvatori ai lui Dinamo.

”Salvatori? În ce sens? Dacă Dinamo retrogradează acum, ce salvatori mai sunt? Mai e și ieșitul din insolvență, problemă care n-a fost rezolvată. Plus întreținerea clubului.

Mai nou pare că suporterii s-au resemnat, au renunțat. Nu mai sunt atât de vocali, de „răi”. Dinamo a avut mereu suporteri cu pretenții, care au creat presiune. Probabil, și-au dat seama că n-au pe cine pune presiune. Când ai un nume cu greutate, știi cui să-i ceri. Dar când nu știi de unde și cum…

E cel mai greu club din România. Convulsii? Sunt firești. Și presiunea, uneori, exagerată a suporterilor a îndepărtat persoane ce au vrut să investească în fotbal. Dar și clubul fără suporteri sau cu fani moi nu are farmec! Dinamo e un club interesant!

Mai întâlnesc cu suporteri ai lui Dinamo care zic că poate mă întorc. E firesc, pe undeva. Îmi pare rău de suporterii lui Dinamo. Eu mi-am dorit să dau o soluție clubului și să fac ceva. Parțial, s-a întâmplat. Păcat că Dinamo nu-și mai găsește calea

Dinamo, dacă va avea un stadion, se poate întâmpla ca la Rapid, să vină oameni cu bani, să facă treabă bună. În fotbal, dacă ai bani și un management bun, se pot întâmpla lucruri bune de la un an la altul”, a mai comentat Ionuț Negoiță.

Citește și

Ana Morodan atrage din nou atenția: ”Grasă și urâtă, am venit în Bali să plâng la sală”