În Capitală este ca în ”Regatul de Gheață”, dar Nicușor Dan vrea Campionat Mondial de Baschet

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că a discutat cu o delegaţie a reprezentanţilor baschetului mondial şi naţional, condusă de Andreas Zagklis, secretarul general al Federaţiei Internaţionale de Baschet (FIBA) şi Carmen Tocală, preşedinta Federaţiei Române de Baschet, despre detaliile organizatorice ale Campionatului Mondial de Baschet 3×3 U23.

Competiția va avea loc în această toamnă, între 3 şi 6 octombrie, la Circul Metropolitan.

Cu ce se laudă

”Bucureştiul continuă să fie pe harta competiţiilor sportive internaţionale, pregătindu-se de găzduirea Campionatului Mondial de Baschet 3×3 U23, cea mai importantă competiţie din lume pentru baschetbaliştii sub 23 de ani.

Am discutat despre detaliile organizatorice ale acestui eveniment cu o delegaţie a reprezentanţilor baschetului mondial şi naţional, condusă de Andreas Zagklis, secretarul general al Federaţiei Internaţionale de Baschet (FIBA) şi Carmen Tocală, preşedinta Federaţiei Române de Baschet.

Au fost alături de mine la această întâlnire liderii grupurilor USR şi PNL din Consiliul General al Capitalei, Cosmin Smighelschi şi Răzvan Socolovici şi directoarea Direcţiei de Cultură din PMB, Liliana Toderiuc-Fedorca”, a scris Nicuşor Dan, marţi pe Facebook.

”Vom vedea jucători de top”

El a adăugat că acest campionat „va avea loc în această toamnă, între 3 şi 6 octombrie, la Circul Metropolitan, în condiţii – sperăm şi ne străduim – excelente”.

”Sunt sigur că vom vedea la Bucureşti jucători de top, fiindcă acest campionat e genul de competiţie în care se remarcă viitoarele staruri mondiale. Aşa cum mi-a spus secretarul general al FIBA, 7 dintre baschetbaliştii medaliaţi la Olimpiada de anul trecut de la Tokyo au participat în trecut la un campionat mondial 3×3 U23”, a completat edilul general.

Citește și

Andreea Mantea i-a dezvăluit lui Denise Rifai: ”Un stres”