În acest județ, masca de protecție e obligatorie INCLUSIV pe stradă!

De ieri, 15 mai, România a intrat în starea de alertă care impune purtarea măștilor de protecție în spațiile închise. Bine, momentan, nu toți poartă aceste măști în diverse spații închise, profitând și de faptul că până luni nu se pot impune amenzi, întrucât nu sunt trecute în Monitorul Oficial.

Există un județ în România în care masca de protecție este obligatorie inclusiv pe stradă, iar oamenii trebuie s-o poarte imediat după ce au ieșit din case! Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș a decis, în cadrul unei ședințe extraordinare, să își oblige cetățenii să poarte mască pe stradă, ca măsură de prevenție și limitare a infecției cu coronavirus.

Cei din nordul țării au fost primii și în timpul stării de urgență atunci când au decis să oblige cetățenii să poarte măști pe stradă, astfel că această măsură nu face altceva decât să prelungească și pe durata stării de alertă legile gândite în vremea stării de urgență. În magazine oamenii sunt obligați să păstreze o distanță de minimum 2 metri, dar și o distanță de 2 metri între casele de marcat și clienți. Se interzice accesu în incintă al clienților ce prezintă stare febrilă de sănătate, cu temperatură care depășește valoare de 37,3 grade Celsius.

Județul Maramureș are o populație de 460.689 locuitori și doar 80 de cazuri confirmate de coronavirus.

Citește și

Sărbătoare cu cruce neagră astăzi. Viețile Sfinților

No Comments Yet

Comments are closed