În 2022 retrograda cu Dinamo, acum tocmai a fost transferat în Serie A!

Balthazar Pierret a evoluat pentru Dinamo din ianuarie până în iulie 2022, sezonul în care „câinii” au retrogradat pentru prima dată în istorie în liga a doua.

Mijlocașul francez a fost adus în România la recomandarea lui Florin Răducioiu, directorul sportiv de atunci al lui Dinamo și a lăsat o impresie bună în cele 17 meciuri în care a evoluat.

Va evolua în Serie A

Pierret a plecat de la Dinamo după retrogradare. El și-a găsit angajament în liga a doua din Franța, la Quevilly Rouen. Mijlocașul și-a triplat cota, iar evoluțiile sale au atras atenția cluburilor importante din Europa.

Jurnalistul Fabrizio Romano a anunțat ieri că Balthazar Pierret a semnat cu Lecce, locul 13 din Serie A. Francezul a intrat în ultimele 6 luni de contract cu Quevilly Rouen și a putut semna cu formația din Serie A fără ca francezii să emită pretenții financiare.

Ce creștere!

Pierret a venit la Dinamo de la Boulogne, din liga a treia franceză, și a plecat la Quevilly Rouen, formație din liga a doua din Hexagon.

Era cotat la 300.000 de euro pe transfermarkt când a semnat cu Dinamo, iar acum e evaluat la 900.000. Balthazar a fost unul dintre puținii jucători care au lăsat o impresie bună la Dinamo, însă nu a putut să-i salveze pe ,,câini” de la retrogradare.

De meserie mijlocaș central, Pierret mai poate fi folosit și pe postul de stoper, având în vedere că măsoară 1,86 metri înălțime.

Francezul, integralist în ambele manșe din Dinamo – U Cluj, barajul pentru retrogradare/promovare în sezonul 2021/’22, a mai jucat în acel sezon la Boulogne și Boulogne II, iar ambele au picat din liga a 3-a, respectiv liga a 5-a franceză.

Citește și

Case decorate cu artă în inima Bucovinei