--> -->

Important pentru români: carantină doar 10 zile, nu două săptămâni. Info oficial

Veste bună pentru români! Carantina în România va fi de 10 zile, în loc de două săptămâni, guvernanții și-au dat seama că și această măsură a fost supraevaluată!

Anunțul a fost făcut miercuri, 29 decembrie, într-o conferință de presă susținută de ministrul sănătății, Alexandru Rafila.

Ne luăm unii după alții

Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că durata carantinei va scădea la zece zile, la fel cum este în mai multe țări europene.

“O informaţie care cu siguranţă o să vă intereseze, vom rezolva în aceste zile, durata izolării şi a carantinei va fi şi în România doar de zece zile, la fel cum este în marea majoritatea a ţărilor din Uniunea Europeană”, a declarat acesta.

În prezent, perioada de izolare și de carantinare în România este de 14 zile.

Când începe valul 5 al pandemiei

Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit și despre valul 5 al pandemiei.

Întrebat dacă a început deja valul 5 al pandemiei, având în vedere numărul mare de infectări cu coronavirus, din nou!, ministrul a declarat că acest lucru se va întâmpla în momentul în care rata de reproducere a infecţiei se va apropia de 1.

Acesta a mai precizat că rata de reproducere înregistrată în ziua precedentă, 28 decembrie, a fost de 0,91.

“Faţă de cifrele de ieri avem o stabilizare a numărului de cazuri care este mai crescut ca în urmă cu şapte zile. Trebuie să comparăm aceeaşi zi din săptămână, e ceva mai crescut. E posibil să înregistrăm o creştere în perioada următoare, trebuie să vedem dacă e vorba de stabilizare la acest nivel sau deja începe creşterea.

Din fericire, numărul de decese rămâne scăzut, dar ştim că între numărul de decese, cazurile internate la ATI şi numărul de cazuri înregistrat zilnic este totdeauna un decalaj de câteva săptămâni.

Rămâne să vedem lucrul ăsta. Ieri, rata de reproducere a infecţiei pentru România era ieri de 0,91, era subunitară. Când rata de reproducere se va apropia de 1 probabil că putem discuta de începutul valului 5″, a menționat Alexandru Rafila.

Citește și

I-a scăpat, cauză a mortalității mari din cauza Covid! Rafila: ”Lipsa de acces în spitale”