Imagini tulburătoare cu fostul lider WTA: „N-am luat dopaj”. Tatăl Simonei Halep: ”Și 100 de ani de suspedare”

Simona Halep (31 de ani) a fost surprinsă de reporteri în fața casei, miercuri dimineață, după ce constănțeanca a fost suspendată patru ani pentru dopaj.

Simona Halep arăta vizibil afectată de pedeapsa primită și continuă să suțină că nu s-a dopat niciodată, în ciuda dovezilor invocate de Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA).

Imagini tulburătoare cu fostul lider WTA: „Sunt șocată că se poate judeca un sportiv doar pe presupunere”

„Aș putea spune că sunt șocată și este o mare nedreptate ce se întâmplă. Nu am luat niciodată dopaj și nu m-am dopat absolut niciodată și toate acestea o să iasă la iveală într-o bună zi și o să las experții să discute absolut orice pentru că ei știu ce este mai bine ce s-a întâmplat și sunt convinsă că într-o zi o să dovedesc că sunt nevinovată și sunt curată.

Tot ce s-a întâmplat a fost nedrept din toate punctele de vedere, sunt foarte dezamagită și pot să spun că sunt șocată că se poate judeca un sportiv doar pe presupunere, pe nimic concret. Toate analizele mele de sânge au fost negative și nu s-au găsit absolut niciodată subtanțe interzise. La urină, doar pe data de 29 când a ieșit o cantitate infimă de Rosadoxal și aceasta a fost totul.

Acum trebuie să ajung la TAS, o să fac apel la această decizie fără sens din punctul meu devedere și sper că o să iasă adevărul la iveală într-o zi și o să lupt până la capăt ca să dovedesc aceste lucruri”, a declarat Simona Halep, miercuri dimineață, potrivit Euronews.

De asemenea, Simona Halep a transmis un comunicat prin care contestă decizia tribunalului Sport Resolutions.

Stere Halep: ”Nu putem recunoaște așa ceva”

Tatăl sportivei, Stere Halep, a oferit prima reacție după ce fiica lui a fost pedepsită extrem de dur de ITIA.

Stere Halep consideră că fiica sa este o victimă în tot acest scandal și susține că nu va renunța la luptă până când Simona Halep nu își va găsi dreptatea.

„Normal, Simona e dezamăgită. Dacă unii vor să o scoată vinovată, 100 de ani să îi dea suspendare, dar noi nu putem să recunoaștem așa ceva. Că vor unii să o scoată vinovată, asta este treaba lor.

Conform legilor, vom ataca decizia. Simona are o stare de spirit foarte bună. Ce poți să faci? Nu poți să faci absolut nimic. Dacă lucrurile merg în felul acesta, e păcat mare pentru toți sportivii, pentru că i se poate întâmpla oricui.

Legea internațională trebuie să facă ceva pentru acești oameni. Adică nu se poate ca numai sportivul să fie vinovat, nu există așa ceva în lumea asta. Noi suntem curați în fața Domnului”, a spus Stere Halep, citat de ziuaconstanta.ro.

Citește și

Simona Halep și Mouratoglou, război total!