--> -->

Imaginea care a făcut înconjurul lumii după meciul Israel – România

România petrece, este la Euro 2024! Tricolorii au obținut calificarea, matematic, prin victoria cu 2-1 de la Budapesta în fața Israelului, meciul de marți seară cu Elveția va fi exclusiv pentru locul 1 din grupă.

Poziție ce poate rezerva ”galbenilor” o poziție în a doua urnă valorică pentru Euro 2024 (detalii aici).

Israel nu a reușit să se califice la Euro 2024. Problemele de securitate din țară, dar și jocul bun al României, au oprit formația lui Hazan din drumul ei către turneul final.

Soldații israelieni au văzut meciul pe un tanc

După victoria din Ungaria, România se pregătește să participe pentru a 6-a oară la Campionatul European, după prezențele în edițiile din 1984, 1996, 2000, 2008 și 2016. Acum, a venit rândul generației lui Ianis Hagi să reprezinte tricolorul la cel mai înalt nivel.

Meciul dintre Israel și România a captat atenția a milioane de privitori, inclusiv în rândul israelienilor care, aflați într-o situație dramatică din cauza conflictului armat, au găsit moduri inedite de a urmări partida.

Soldații din Israel, chiar dacă se aflau într-o zonă considerată periculoasă, au improvizat și au proiectat confruntarea pe un tanc. Soldații au demonstrat, astfel, pasiunea pentru fotbal și unitatea în mijlocul situațiilor dificile.

Această imagine s-a viralizat rapid și a subliniat impactul și importanța fotbalului chiar și în cele mai neașteptate circumstanțe. Partida cu Israel a devenit nu doar o bătălie sportivă, ci și o sursă de alinare pentru privitorii aflați în mijlocul unor evenimente tensionate.

Israel a ratat calificarea la Euro 2024

Duelul dintre Israel și România a adus bucurie și emoție atât acasă, cât și printre cei care, în condiții dificile, au găsit modalități ingenioase de a se conecta la această experiență sportivă într-un mod inedit.

Din păcate pentru soldații israelieni, România a câștigat cu scorul de 2-1 și și-a asigurat calificarea la Euro 2024. Gazdele au deschis rapid scorul încă din minutul 2, prin Zahavi, spre bucuria fanilor care au privit duelul în condiții dificile.

Pușcaș nu a stat prea mult pe gânduri și a readus România în joc peste doar câteva minute. Atacantul lui Iordănescu a înscris cu o lovitură de cap în minutul 10 și a calmat spiritele în tabăra tricolorilor.

România a continuat să atace, iar golul secund a venit în partea a doua a jocului. Ianis Hagi a șutat cu stângul, din careu și a dus naționala în avantaj. Edi Iordănescu a știut să țină de rezultat, iar la finalul celor 90 de minute a adus calificarea la Euro 2024.

Citește și

Reacție dură după poza controversată cu Klaus și Carmen Iohannis: ”I-a făcut varză cu carne”