Dinamo poate încasa 50.000 de euro

Plamen Iliev a fost adus în Ștefan cel Mare pentru a fi titularul postului de portar.

Bulgarul a greșit la câteva partide, a fost acuzat de Mircea Rednic, a intrat în conflict și cu antrenorul, dar și cu suporterii, fotbalistul acuzând după schimbarea tehnicianului faptul că nu mai activa la formația ”câinilor” după anumite amenințări din partea fanilor.

Subiectul transferului lui Plamen Iliev de la Dinamo a fost o adevărată telenovelă în această iarnă. Încă de la reunire, portarul a cerut să fie lăsat liber de contract, susținând că nu mai rezistă presiunii puse de suporteri.

Se pot revedea la baraj

A fost cedat în ultima zi a perioadei de mercato la Hermannstadt. Însă, din informațiile Fanatik, oficialii lui Dinamo s-au blindat în cazul unui eventual meci de baraj, sibienii fiind una dintre favoritele la promovarea din Liga a 2-a.

În acest moment, Hermannstadt este pe locul 3 și în eventualitatea în care clasamentele din Liga 1 și Liga 2 se vor menține, echipa lui Marius Măldărășanu va juca barajul chiar împotriva lui Dinamo.

Oficialii “câinilor” nu aveau dreptul să introducă o clauză în contract prin care Iliev să nu poată juca împotriva lui Dinamo la un eventual meci de baraj, acest lucru fiind ilegal fiindcă ar însemna îngrădirea dreptului la muncă.

Care sunt condițiile

Dinamoviștii au stabilit o clauză prin care Hermannstadt se angajează să plătească o sumă de bani în cazul în care Iliev va fi folosit într-un eventual meci direct. Iliev a bifat zece meciuri pentru ”câini”.

Bucureștenii vor încasa și o sumă de transfer în cazul în care Hermannstadt promovează. Vor primi 50.000 de euro în contul transferului lui Plamen Iliev dacă sibienii revin în Liga 1.

Însă, planurile de promovare ale celor de la Hermannstadt ar putea primi o lovitură puternică în finalul lunii aprilie. Echipa este în insolvență, iar planul de reorganizare nu este aprobat.

Păreri împărțite

Fără un plan de reorganizare aprobat până la data de 30 aprilie, Hermannstadt nu va primi licența de Liga 1 și nu va avea drept de promovare. Președintele AFAN, Emilian Hulubei a declarat:

“Documentele pentru licenţă sunt depuse până pe 30 aprilie. Până acum Hermannstadt nu are un plan de reorganizare aprobat, iar dacă până la 30 aprilie planul de reorganizare nu va fi aprobat, Hermannstadt nu va primi licenţă pentru participarea în Liga 1 şi atunci se zbat degeaba, intră în play-off degeaba, nu au nicio şansă de promovare”, a spus Hulubei pentru Sport Total FM.

Cu toate acestea, sibienii sunt convinși că vor avea planul de reorganizare aprobat până la termenul limită și vor avea drept de promovare. În acest moment, Hermannstadt este pe locul 3 în Liga II, cu 38 de puncte.

Citește și

Ilinca Vandici: ”Eram fiartă pe așa ceva”