--> -->

Ilie Năstase: ”Trebuiau să iasă de pe gheață. Urât”

Scandalul uriaș generat de gestul jucătorilor naționalei de hochei, mai puțin trei, care au cântat cu patos imnul Ținutului Secuiesc în meciul cu Ungaria din cadrul Campionatului Mondial – Divizia I Mondială (al doilea eșalon valoric) stârnește încă reacții vehemente.

Contextul

După ce au pierdut primele 3 meciuri, 1-9 cu Slovenia, 1-4 cu Coreea de Sud și 4-5 cu Lituania, „tricolorii” au jucat cu Ungaria, partidă pierdută de România cu scorul de 4-2.

Alături de adversari, tricolorii au fredonat imnul Ținutului Secuiesc, format din județele Covasna, Harghita și Mureș, care au o populație majoritară de etnie maghiară, iar mulți jucători de hochei din cadrul naționalei provin de aici.

”Trebuie suspendați”

Fostul mare jucător de tenis și lider ATP, Ilie Năstase, s-a declarat șocat de gestul jucătorilor care au intrat pe gheață cu steagul României pe tricou. El consideră că hocheiștii respectivi trebuie suspendați, iar cei care au pornit înregistrarea audio a imnului Ținutului Secuiesc trebuie acționați în judecată.

„Nu trebuie să fii patriot. Dacă joacă pentru România, ce imn trebuie să cânte? Dacă eram eu şi cântau imnul maghiarilor, ieşeam de pe gheaţă. Aşa trebuiau să facă. Federaţia trebuie să ia măsuri urgent. Trebuie suspendaţi.

S-a jucat în Slovenia? Să îi dăm în judecată pe sloveni că au pus alt imn. Sau când jucăm cu ei să le cânte imnul Poloniei sau imnul Iugoslaviei că tot sunt ex-iugoslavi. Urât ce au făcut şi jucătorii.

Erau de origine maghiară, nu? Urât că se întâmplă treaba asta mai ales că este o perioadă urâtă şi dificilă pentru toată lumea”, a transmis Ilie Năstase, potrivit Fanatik.

Citește și

Ministrul Sportului, Eduard Novak, nu vede nimic în neregulă în scandalul imnului: ”E despre lipsa de respect”