Ilie Năstase, ieșire explozivă la adresa lui Nehammer: ”Să-i pedepsim”

Ieșire violentă a lui Ilie Năstase, fostul lider mondial al tenisului masculin, după ce Austria a blocat intrarea României în spațiul Schengen.

”De ce să-i pedepsim pe privați?”

”E urât ce se întâmplă între țările astea. Credeam că oamenii care sunt împreuna de atâta timp, se ajută. Trebuie să se ajute între ei. Sunt mulți oameni care nu înțeleg treaba asta.

Eu nu sunt de acord (n.r. – cu boicotul). De ce să-i pedepsim pe cei care sunt în România, pe privați? Trebuie să rupem relațiile diplomatice, părerea mea. Oamenii ăstia au investit în Romania, au băgat din banii lor, nu sunt banii Austriei.

Nu le iau partea austriecilor. Rupem relațiile diplomatice și le punem viza ca să vină și să își ia banii. Eu nu sunt de acord cu românii care își scot economiile din băncile cu conducere austriacă. Nu e normal, nu așa trebuie făcut. Trebuie să-i pedepsim diplomatic. Eu așa aș face, așa gândesc”, a comentat Nasty pentru Playsport.

”Continuatorul lui Hitler”

Karl Nehammer, cancelarul Austriei, a devenit ținta principală și pentru Ilie Năstase.

”Ministrul lor e continuatorul lui Hitler, are apucături fasciste față de o țară despre care toată lumea din jurul lui spune ca a greșit. El nu înțelege asta. Totuși, să mai așteptăm.

Am înțeles că se mai face o reuniune între țările europene pentru a-i convinge că au greșit. Nu-mi place atitudinea lor. Au zis că au greșit, dar că le pare rău?”, a precizat Năstase pentru sursa citată.

Citește și

Cei mai importanți oameni din stat își țin banii în băncile austriece. La fel jumătate din Guvern