--> -->

Il Luce: sumă uriașă blocată de război!

Războiul din Ucraina a intrat în a 16-a zi de conflict după invazia armatei ruse.

Presa din Ucraina susține că Mircea Lucescu (76 de ani), antrenorul lui Dinamo Kiev, are 5 milioane de dolari blocate în conturile bancare! Reputatul tehnician a scăpat din miezul conflictului, dar are de pătimit din punct de vedere financiar.

Mircea Lucescu, revenit în România pe 25 februarie, la două zile după ce Rusia a invadat Ucraina, are o sumă uriașă blocată în conturile bancare din țara vecină.

Cum s-a ajuns la blocarea banilor

Sport.ua susține că băncile din Ucraina i-au blocat reputatului antrenor român suma de 5 milioane de dolari. În Ucraina, guvernul a impus ca nicio persoană să nu poată retrage mai mult de 500.000 de dolari din conturile bancare pe parcursul unui an.

Igor Surkis, numărul 1 de la Dinamo Kiev, urma să-l ajute pe Lucescu să-și retragă banii câștigați în Ucraina, însă războiul izbucnit luna trecută a oprit planurile celor doi.

Lucescu s-a confruntat cu aceeași problemă și în 2014, după anexarea Crimeei și izbucnirea conflictului militar din Donbas. Atunci nu a putut retrage după bunul plac banii câștigați în perioada petrecută la Șahtior Donețk, 2004-2016.

Povestea evadării din Kiev

Mircea Lucescu încasează două milioane de euro anual la Dinamo Kiev, potrivit sursei citate.

”Au fost șaptesprezece ore grele între vamă și punctele de control. Ca să ieșim din oraș mergeam înainte cu 7km/h, străzile erau blocate de mașinile celor care fugeau.

După ce am ieșit din Kiev, am început să o luăm pe drumuri secundare, în timp ce pe drum ne-am întâlnit cu convoaiele de soldați care se îndreptau spre sud, pentru că între timp începuseră bombardamentele de la Marea Neagră.

Am ajuns la granița cu Moldova, unde erau cozi interminabile. Și acolo am văzut scene urâte, cu bărbați care însoțeau femei și copii până la graniță, asigurându-se că trec și apoi revenind. Acolo îți dai seama cu adevărat de drama războiului”, a comentat Mircea Lucescu pentru Gazzetta dello Sport.

Citește și

A luat 1.000 litri de motorină! Ce-a urmat